27.07.2024
България

Топло за декември, температурите до 18 градуса

В петък над Северозападна България, преди обяд и в Горнотракийската низина ще се задържи предимно облачно и на места ще се образуват мъгли. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, предаде репортер на БГНЕС.

Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София – около 3°. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, по-ниски ще остават в западната част от Дунавската равнина, в София – около 17°.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 7°.

По Черноморието облачността ще се разкъсва, след обяд до предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В събота ще има валежи от дъжд в западните и северните райони, дневните температури остават високи за декември – между 13 и 18 градуса, за София 16, само в крайните северозападни райони ще са едва 6-7 градуса. /БГНЕС

Related posts

Нов кръг от преговори между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България

admin

Цената на тока в България бележи нов рекорд

Дани Тренчева

Почитаме паметта на свети Йоан Златоуст

admin

Отново отложиха делото срещу Местан за катастрофата, при която загина бебе

admin

Ще има ли горещи сметки за парно насред ледената зима?

admin

Десетки сигнали за починали в дом за възрастни във Варна

Дани Тренчева

Leave a Comment