22.04.2024
България

Тежкотоварният трафик ще бъде забранен със знаци по селата

Министрите на строителството и на околната среда още спорят за Кресненската част на магистрала „Струма“

„Ще се поставят знаци за забрана в малките населени места, за да не преминава тежкотоварен трафик“. Това каза регионалният министър Гроздан Караджов пред бТВ. „В Монтанско това ще се случи до 2 седмици“, обяви той. Това се налага заради зачестилите инциденти. Вчера тежкотоварен автомобил се вряза в къща в село Доктор Йосифово.

Припомняме, че участъкът е част от републиканската пътна мрежа, но е второкласен (по който все още не се плаща тол такса) и по-пряк път към Дунав мост-2 и по тези причини е предпочитан от водачите на тировете.

Караджов коментира и АМ „Струма“, която според него може да е крайъгълният камък на управлението.

Той заяви, че ще има среща между екоминистерството и регионалното министерство за съдбата на магистралата. Караджов обясни и че ще се работи по отстраняване на неравностите по всички автомагистрали и пътища от първи клас, където ги има. „Естествено това означава много ремонтни и временна организация на движението. Знам, че е много изнервящо и знам, че много ни се иска да стигне набързо било по работа, било до морето, но ще трябва да се съобразяваме. Това е в интерес на нашата безопасност и тази на децата“, коментира регионалният министър. Караджов добави и че ще се подменят стари знаци, защото има такива на половин век, цитиран от БГНЕС.

Related posts

Ще плащаме ли по-ниски сметки за парно

admin

Министърът на вътрешните работи връчи наградата “Полицай на годината”

admin

Дневен хороскоп за 13 януари 2022

Дани Тренчева

КПКОНПИ влезе в община Стара Загора

Дани Тренчева

Петков: България ще има много конструктивна роля в НАТО и в ЕС

Дани Тренчева

Почитаме Света великомъченица Татяна

admin

Leave a Comment