30.06.2022
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада

С рецитал почетоха Васил Левски в ОбУ „Св. Паисий Хиледарски“ – село Долно Осеново

Добрият пример възпитава, добрият пример учи, добрият пример се помни! – този ценен урок по родолюбие и патриотизъм ни бе предаден днес от учениците и учителите на Основно училище „Св. Паисий Хиледарски“ – село Долно Осеново, община Симитли.  

Днес, по повод 149 години от обесването на Васил Левски ученици и учители рецитираха стихове, посветени на героя, отдал живота и делото си, за моята, за твоята, за нашата свобода.

Днес, гордо вдигнали глави, познаващи свободата, ние сякаш забравяме за Апостола. Но нашите учители рецитираха любимите си стихове, с които показаха на учениците, че Левски е геният, пред който трябва да сведем глава.

Слова за Дякона изнесоха госпожа Йорданка Николова и госпожа Васка Стоилова, учениците от пети клас разказаха за Левски, а Илияна Яворова, Рени Крушова, Екатерина Бамбова и Александрина Топузова споделиха с учениците любимите си стихове.

Мероприятието завърши с пламенните думи „Нека Левски бъде винаги пред нас!“

Related posts

Инцидент с работник в района на ски-писта „Картала“ край Благоевград

Дани Тренчева

Кметът на Симитли Апостол Апостолов настоява за спешна среща с министъра на регионалното развитите и председателя на УС на АПИ

Дани Тренчева

Община Благоевград изплати еднократните помощи за новородени

Дани Тренчева

Област Благоевград навлезе в тъмночервената зона

Дани Тренчева

Велосипедист пострада след удар с кола на кръстовище в Благоевград

Дани Тренчева

Жена е пострадала след произшествие на железопътен прелез в Дупница

Дани Тренчева

Leave a Comment