17.06.2024
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада

С рецитал почетоха Васил Левски в ОбУ „Св. Паисий Хиледарски“ – село Долно Осеново

Добрият пример възпитава, добрият пример учи, добрият пример се помни! – този ценен урок по родолюбие и патриотизъм ни бе предаден днес от учениците и учителите на Основно училище „Св. Паисий Хиледарски“ – село Долно Осеново, община Симитли.  

Днес, по повод 149 години от обесването на Васил Левски ученици и учители рецитираха стихове, посветени на героя, отдал живота и делото си, за моята, за твоята, за нашата свобода.

Днес, гордо вдигнали глави, познаващи свободата, ние сякаш забравяме за Апостола. Но нашите учители рецитираха любимите си стихове, с които показаха на учениците, че Левски е геният, пред който трябва да сведем глава.

Слова за Дякона изнесоха госпожа Йорданка Николова и госпожа Васка Стоилова, учениците от пети клас разказаха за Левски, а Илияна Яворова, Рени Крушова, Екатерина Бамбова и Александрина Топузова споделиха с учениците любимите си стихове.

Мероприятието завърши с пламенните думи „Нека Левски бъде винаги пред нас!“

Related posts

С ритуал по полагане на цветя през бюст-паметника на поета в Градската градина, Благоевград отбеляза годишнината от смъртта на Яворов

Дани Тренчева

„Югозападна болница“ очаква финансова помощ за борба с COVID-19

Дани Тренчева

Започва Великият пост!

Дани Тренчева

Глоба за милосърдие в Благоевград

admin

Разпродадоха за час билетите за концерта на Arctic Monkeys в Бургас

admin

Кметът на Симитли Апостолов: Вече месеци наред сигнализираме институциите, че трябва да бъдат поставени мантинели по пътя Полето – Брежани

Дани Тренчева

Leave a Comment