17.06.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

С водосвет за здраве бе отбелязан днешният християнски празник в СБАЛО „Св. Мина“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, председателят на ОбС Радослав Тасков и секретарят на Общината Дейвид Арабаджиев присъстваха на водосвет за здраве в Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина“.

Молебенът по повод християнския и патронния празник на лечебното заведение бе отслужен от отец Павел.

Управителят на СБАЛО д-р Велчев прие икона на св. Мина от кмета Стоянов.

„Искрено пожелавам светецът да закриля и да помага както на всички Вас, които се грижите за хората в нужда, така и на вашите пациенти! Бъдете все така отдадени на вашата професия! Пожелавам Ви здраве“, каза кметът Стоянов.

Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” ЕООД е лечебно заведение с областни функции за населението на област Благоевград. Тя е с традиции в диагностиката, ранното откриване, комплексното лечение и диспансерното наблюдение на пациенти с онкологични злокачествени и доброкачествени заболявания.

В момента се разработва съвместна стратегия на Община Благоевград и СБАЛО за надграждане на болницата. Идеята е на място да се разкрият нови отделения, като болницата изцяло да запази дейността си.

 Целта е да бъдат създадени условия за повишаване качеството на лечение в СБАЛО от една страна, а от друга да се постигне и по-голяма финансова стабилност на болницата.

Related posts

Коледната елха на град Симитли грейва утре

admin

Пребиха шефа на “Общинската полиция” – Разлог Методи Колев, нападателите задържани

Дани Тренчева

Спор между разведени родители за децата им вдигна на крак социалните в Благоевград

Дани Тренчева

Успешен 1-ия кръг на РШ по мотокрос за клубовете от Симитли

admin

Мотоциклетист пострада след удар от автомобил

Профилактично тестват сирените в община Симитли във връзка с 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

admin

Leave a Comment