04.10.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

С водосвет за здраве бе отбелязан днешният християнски празник в СБАЛО „Св. Мина“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, председателят на ОбС Радослав Тасков и секретарят на Общината Дейвид Арабаджиев присъстваха на водосвет за здраве в Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина“.

Молебенът по повод християнския и патронния празник на лечебното заведение бе отслужен от отец Павел.

Управителят на СБАЛО д-р Велчев прие икона на св. Мина от кмета Стоянов.

„Искрено пожелавам светецът да закриля и да помага както на всички Вас, които се грижите за хората в нужда, така и на вашите пациенти! Бъдете все така отдадени на вашата професия! Пожелавам Ви здраве“, каза кметът Стоянов.

Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” ЕООД е лечебно заведение с областни функции за населението на област Благоевград. Тя е с традиции в диагностиката, ранното откриване, комплексното лечение и диспансерното наблюдение на пациенти с онкологични злокачествени и доброкачествени заболявания.

В момента се разработва съвместна стратегия на Община Благоевград и СБАЛО за надграждане на болницата. Идеята е на място да се разкрият нови отделения, като болницата изцяло да запази дейността си.

 Целта е да бъдат създадени условия за повишаване качеството на лечение в СБАЛО от една страна, а от друга да се постигне и по-голяма финансова стабилност на болницата.

Related posts

Кметът Иван Кадев свиква консултации за съставите на СИК

admin

От днес благоевградчани плащат по 30 лв. за скоба и 80 лв. за репатриране с паяк

admin

Община Благоевград ще кандидатства по проект с МЗ за обособяване на изолирани сектори за лечение на коронавирус и нова апаратура в две общински лечебни заведения

Дани Тренчева

През февруари започват кандидатстудентските изпити в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

ЮЗУ завери служебно семестъра на всичките си студенти от Украйна

Дани Тренчева

Поликлиниката в Банско с нова визия

admin

Leave a Comment