13.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Общинската млечна кухня в Благоевград поскъпна двойно

В Благоевград се увеличава цената за общинска млечна кухня. Родителите ще трябва да заплащат почти 100% по-висока цена за три хранения на ден – супа, основно и десерт. От 1.20 лева цената на храната за децата става 2.30 лева, информира БНТ.

Директорът на млечната кухня в Благоевград обясни, че причината за поскъпването е галопиращата инфлация.

„Няма как при условие, че месото, млечните продукти, абсолютно всичко, което приготвяме за децата – основните хранителни вещества, са на двойна цена. Досега храната беше 1 лев, а 20 ст. пластмасовите кофички, в които се поставя храната. От днес цената е 2.30, като 2 лева купонът за храна и 30 ст. са консумативите“, обясни директорът на млечната кухня.

Родителите са съгласни с увеличението, но засегнаха проблема за количеството на храната.

„Не е по-малко количеството. Супа – 100 грама, 130 грама основно и 150 грама е десертът. Това е съвсем нормално количество за едно хранене. Достатъчно е, даже би трябвало да остане“, смята директорът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с кметовете на населените места във връзка с щетите, нанесени от поройните дъждове

Дани Тренчева

Благоевград грейва празнично на 6 декември

Дани Тренчева

Земетресение с магнитуд 2,2 по Рихтер край Симитли

admin

Окръжен съд-Благоевград потвърди условната присъда на Костадин Митев, който с цигара предизвика големия пожар в Кресненското дефиле

admin

Мъж е загинал при пътен инцидент край Благоевград

Дани Тренчева

Арестуваха трима с контрабандни дърва

admin

Leave a Comment