27.07.2024
Пулсът на Югозапада Сандански

Съмнения за смърт след лекарска грешка в Сандански: Изписаха лекарства за настинка на жена с инфаркт

Тема по зрителски сигнал от Сандански. Жена отива в Спешния център там с признаци за инфаркт, а ѝ изписват болкоуспокояващи за настинка. Десет дни по-късно тя е починала, а лекари казали на близките, че кардиограмата ясно е показвала, че е ставало дума за инфаркт, разказват в предаването „Здравей, България„.

На 8-и октомври Ангелина Кацарска потърсила помощ в Спешния център в Сандански.

С болки в гърдите и повръщане, екипът, който я приема, ѝ прави кардиограма. „Оттам докторът, който я приема, анонимният доктор, ѝ казва, че ѝ няма нищо“, обясни дъщерята на починалата Цветелина.

Прегледалият жената изписва болкоуспокояващи и я изпраща обратно у дома.

Състоянието ѝ обаче не се подобрява. Близките търсят мнение от столични специалисти, които са категорични, че жената е с явни индикатори за инфаркт.

Тя отива отново в Спешния център 15 дни след първия прием.

„Приемат я веднага, разбират, че тя е била с инфаркт още от първия път в Спешния център. Там се разбира, че всичко е объркано”, обясни дъщерята на починалата.

След смъртта на жената семейството ѝ настоява да разбере кой е медикът,

прегледал я в Спешния център в Сандански. „В момента го прикриват. Майка ми дори не е заведена в журнала, че е била в Спешния център. Исках да проверят по камерите – казаха обаче, че не се знае дали въобще са записали случая. Искам да се разбере кой я е прегледал и да си скъса дипломата. Това за мен не е доктор”, каза Цветелина.

От Спешния център в Сандански обясниха за NOVA, че по случая се извършва проверка.

На смяна тогава е била лекарка, която в момента е в отпуск. Установено е обаче, че не тя е прегледала пациентката, а неин колега – мъж.

Related posts

Министър-председателят Стефан Янев ще посети утре Благоевград

Дани Тренчева

Община Благоевград възражда фестивалния туризъм! По предложение на кмета Илко Стоянов бе създадено дружество „Арт стейдж енд фест“

Дани Тренчева

Павел Стоименов: В Симитли бизнесът върви добре, защото нашият кмет си изпълнява задълженията

admin

„Септември“ (Симитли) с водосвет и първа тренировка след зимната пауза

Дани Тренчева

Пациент скочи от прозорец на болница в Благоевград и загина на място

admin

Челната тройка в коледния футболен турнир в памет на Иван Янчев дари наградния си фонд за пострадалите семейства от бл. 18 в кв. „Струмско“

Дани Тренчева

Leave a Comment