23.01.2022
Covid-19 България

Съветът по епидемиология към МЗ обсъжда още мерки срещу Covid-19

Съветът по епидемиология към здравното министерство ще обсъди предложените в петък мерки за ограничаване на заразяването с Covid-19. Очаква се експертите да се съгласят със затягане на мерките, особено там където се събират повече хора.

Експертите ще настояват за по-строг контрол върху спазването на мерките и ограничаване на събитията, където се струпват хора. Това заяви вчера в предаването „Неделя 150“ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова:

„Всичко онова, което води до ограничаване на събиранията, до спазване на противоепидемичните мерки да бъде факт. Колкото и да не се харесва на една част от хората“.

В петък държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев публикува доклад с предложения за затягане на мерките в два варианта.

Единият ограничава редица групови мероприятия до 30% капацитет, затваряне на заведенията и преминаване на онлайн обучение за учениците при 750 заразени на 100 хиляди души.

Вторият вариант е зеленият сертификат за ваксинация, преболедуване или негативен резултат от тест, да се приеме като вход за различни събития, както и да даде възможност на определени бизнеси да продължат да работят.

Related posts

Транспортният министър поиска допълнително наблюдение на жп инфраструктурата

Дани Тренчева

Назначени са трима още заместник-министри

Дани Тренчева

Изчерпани са леглата за COVID болни в Петрич и Банско

Дани Тренчева

Комитова: Смятам да предам щафетата на новия министър и да се оттегля

Дани Тренчева

Днес е един от най-светлите християнски празници. Бъдни вечер е

Дани Тренчева

ОФИЦИАЛНО: Хората с антитела ще получават зелени сертификати

Дани Тренчева

Leave a Comment