28.03.2023
Covid-19 България

Съветът по епидемиология към МЗ обсъжда още мерки срещу Covid-19

Съветът по епидемиология към здравното министерство ще обсъди предложените в петък мерки за ограничаване на заразяването с Covid-19. Очаква се експертите да се съгласят със затягане на мерките, особено там където се събират повече хора.

Експертите ще настояват за по-строг контрол върху спазването на мерките и ограничаване на събитията, където се струпват хора. Това заяви вчера в предаването „Неделя 150“ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова:

„Всичко онова, което води до ограничаване на събиранията, до спазване на противоепидемичните мерки да бъде факт. Колкото и да не се харесва на една част от хората“.

В петък държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев публикува доклад с предложения за затягане на мерките в два варианта.

Единият ограничава редица групови мероприятия до 30% капацитет, затваряне на заведенията и преминаване на онлайн обучение за учениците при 750 заразени на 100 хиляди души.

Вторият вариант е зеленият сертификат за ваксинация, преболедуване или негативен резултат от тест, да се приеме като вход за различни събития, както и да даде възможност на определени бизнеси да продължат да работят.

Related posts

52 случая на Омикрон потвърдени у нас

Дани Тренчева

Съдиите от ВКС и ВАС не успяха да изберат съдия в Конституционния съд

Дани Тренчева

Драгомир Заков: Имаме нужда от боеспособна армия

admin

Проверяват висши служители на ГДНП за работата им по случая „Булгаргаз”

Дани Тренчева

Почина адвокат Марин Марковски

admin

Бойко Рашков: Реформата в МВР върви, никой няма да бъде уволняван

admin

Leave a Comment