28.03.2024
Covid-19 България

Съветът по епидемиология към МЗ обсъжда още мерки срещу Covid-19

Съветът по епидемиология към здравното министерство ще обсъди предложените в петък мерки за ограничаване на заразяването с Covid-19. Очаква се експертите да се съгласят със затягане на мерките, особено там където се събират повече хора.

Експертите ще настояват за по-строг контрол върху спазването на мерките и ограничаване на събитията, където се струпват хора. Това заяви вчера в предаването „Неделя 150“ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова:

„Всичко онова, което води до ограничаване на събиранията, до спазване на противоепидемичните мерки да бъде факт. Колкото и да не се харесва на една част от хората“.

В петък държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев публикува доклад с предложения за затягане на мерките в два варианта.

Единият ограничава редица групови мероприятия до 30% капацитет, затваряне на заведенията и преминаване на онлайн обучение за учениците при 750 заразени на 100 хиляди души.

Вторият вариант е зеленият сертификат за ваксинация, преболедуване или негативен резултат от тест, да се приеме като вход за различни събития, както и да даде възможност на определени бизнеси да продължат да работят.

Related posts

КНСБ: 650 лв. е заплата за бедност на фона на растящите разходи

Дани Тренчева

Прокурорският син излиза от ареста

admin

46 нови случая на КОВИД-19 в страната през последното денонощие

admin

Слави Трифонов към НАТО и ЕС: Като държите да подкрепим РСМ, постъпете партньорски към нас – без визи за САЩ и веднага в Шенген

Дани Тренчева

Издадени са заповедите, забраняващи на мобилните оператори да вдигат цените

Дани Тренчева

Кирил Петков и началникът на кабинета му са карантирани

Дани Тренчева

Leave a Comment