15.06.2024
България Политика

Съветникът на вътрешния министър: Предстоят действия на МВР за изборните престъпления

„Предстоят действия на МВР за ограничаване на изборните престъпления. Хартиената бюлетина има своите предпоставки за рискове, но това, което е важно да се каже е, че когато процесите по организацията на изборите са прозрачни, се намаляват и рисковете“.

Това каза съветникът на вътрешния министър Иван Демерджиев – Благовест Кирилов пред bTV за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април.

МВР ще работи за превенция, подчерта Благовест Кирилов.

Той увери, че МВР работи в цялата страна и скоро медиите щели да разберат къде ще има и полицейски акции за купуването и продаването на гласове.

„Нека не правим внушения. Много партии в момента използват всеки един вариант, за да оправдаят резултатите си с нещо, което е от служебния кабинет или президента“, каза Кирилов.

Кирилов обясни, че отговорността за списъците за така наречените мъртви души в тях е на ГРАО и за да се случи това трябва да се намери правилната формула, за да има постоянно проверка, която да е актуална.

Благовест Кирилов добави, че оставката му като заместник-министър на електронното управление не трябва да се свързва с изборите. Нека не правим внушения, призова Кирилов.

Related posts

Над 20 000 безработни от началото на годината

Дани Тренчева

Насоки за кандидатстване за средства по Плана за възстановяване

admin

Такситата в Пловдив с по-високи цени

admin

Президентът призова за откровен диалог, политическа воля и мъдрост в отношенията между България и РСМ

Дани Тренчева

Кирил Петков: Българският данъкоплатец е платил за тишината на прокуратурата над половин милиард лева

admin

Нова бомбена заплаха за пътнически самолет вдигна българските МиГ-29

Leave a Comment