29.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Стартира традиционният конкурс за ученици от 6 до 19 години по превенция на наркоманиите за учебната 2021-2022 година в Благоевград

Община Благоевград и Общински съвет по наркотични вещества обявяват конкурс за ученици от 6 до 19 години по превенция на наркоманиите за учебната 2021-2022 година.

Категориите, в които учениците може да представят своите творби са 3. Първата е от 1 до 4 клас и е на тема „Моят любим национален герой“. В тази група участие може да вземат и деца от предучилищни групи. Втората категория е за ученици от 5 до 7 клас, а третата обхваща ученици от 8 до 12 клас. Темата за учениците от 5 до 12 клас е „Човекът-свободен и независим“. По тази тема, учениците, имат право да избират дали да творят в посока независимия от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за Освобождението на нашия край и България като цяло.

Формата на творбите трябва да бъде есе, разказ, стихотворение, постер, рисунка или мултимедийна презентация. Относно разказите, есетата и стихотворенията няма ограничения в обема, но с предимство ще бъдат творбите с изразено собствено мнение на автора, относно рисунките и постерите-авторът трябва да бъде само един, като няма ограничения в размерите и използваните техники и материали. Изискванията за презентацията са, че трябва да бъдат записани на CD (една презентация на 1 диск). ­­­Всички произведения трябва да съдържат трите имена на автора, клас, училище (името на школата, кръжока и т.н.), град, учител, или ръководител, телефон за връзка с ръководителя.

Творбите може да бъдат предавани до 31 март 2022, в кабинет 516 в сградата на Общинска администрация.

Related posts

Спасяването на Богоявленския кръст в село Полена ще се извърши зад сградата на бившото училище

Дани Тренчева

Област Благоевград се е запътила към тъмночервена ковид зона

Дани Тренчева

Симитли е единствената община в Югозападна България, която ще има високотехнологичен индустриален производствен парк

Община Симитли активно се включи в кампанията „С мисъл за утре“

admin

Огромен интерес към програмите, финансиращи мерки за енергийна ефективност в Благоевград

admin

Община Благоевград изплати еднократните помощи за новородени

Дани Тренчева

Leave a Comment