03.10.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Стартира традиционният конкурс за ученици от 6 до 19 години по превенция на наркоманиите за учебната 2021-2022 година в Благоевград

Община Благоевград и Общински съвет по наркотични вещества обявяват конкурс за ученици от 6 до 19 години по превенция на наркоманиите за учебната 2021-2022 година.

Категориите, в които учениците може да представят своите творби са 3. Първата е от 1 до 4 клас и е на тема „Моят любим национален герой“. В тази група участие може да вземат и деца от предучилищни групи. Втората категория е за ученици от 5 до 7 клас, а третата обхваща ученици от 8 до 12 клас. Темата за учениците от 5 до 12 клас е „Човекът-свободен и независим“. По тази тема, учениците, имат право да избират дали да творят в посока независимия от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за Освобождението на нашия край и България като цяло.

Формата на творбите трябва да бъде есе, разказ, стихотворение, постер, рисунка или мултимедийна презентация. Относно разказите, есетата и стихотворенията няма ограничения в обема, но с предимство ще бъдат творбите с изразено собствено мнение на автора, относно рисунките и постерите-авторът трябва да бъде само един, като няма ограничения в размерите и използваните техники и материали. Изискванията за презентацията са, че трябва да бъдат записани на CD (една презентация на 1 диск). ­­­Всички произведения трябва да съдържат трите имена на автора, клас, училище (името на школата, кръжока и т.н.), град, учител, или ръководител, телефон за връзка с ръководителя.

Творбите може да бъдат предавани до 31 март 2022, в кабинет 516 в сградата на Общинска администрация.

Related posts

Мащабна акция за 3 кубика съчки в благоевградското село Рилци

admin

45 годишен издъхна на място докато кара велосипед

admin

Тежка спасителна акция по спасяване на пострадал алпинист се проведе в Банско

Дани Тренчева

Община Симитли започва третиране на тревните площи срещу кърлежи на 13 май

Седем души са арестувани в България и в Чехия за телефонни измами

Общините Белица, Струмяни и Сатовча възстановиха присъственото обучение

Дани Тренчева

Leave a Comment