01.12.2022
Пулсът на Югозапада Сандански

СТАРТИРА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В ГРАД САНДАНСКИ!

Одобреният проект на община Сандански за изграждане на нова детска градина, стартира с „първа копка“, която ще се проведе на 21 април (четвъртък), 13:00 ч. в ж.к. „Спартак“.

Новото детско заведение ще бъде изградено съобразно всички съвременни образователни изисквания, като ще осигури достъп на деца в една яслена и пет предучилищни групи. Последната построена детска градина в града е изградена преди повече от 40 години.

Детската градина ще бъде в един от най-големите  жилищни квартали – „Спартак“, като осезаемо ще намали недостига на свободни места в другите детски градини, ще облекчи натовареността им, като ще бъде разрешен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. Същевременно, съвременната материална база ще осигури нови работни места в образователния сектор.

С водосвет за здраве, начало на строителните дейности ще дадат кмета на община Сандански – Атанас Стоянов и Негово високопреосвещенство неврокопски митрополит Серафим.

Стремежът на Община Сандански е насочен в подкрепа развитието на предучилищното образование и възпитание на най-малките, защото грижата за децата ни е сред основните ни приоритети.

Related posts

Отпускат средства за ремонт на детски градини и училища в Благоевградска област

Дани Тренчева

Лавинна опасност в Пирин и района над Банско

Дани Тренчева

С нескрита арогантност и наглост бившата зам. кметица Хр. Шопова ще строи в отнет в мандата на любимия и Ат. Камбитов парцел

Дани Тренчева

С богата програма отбелязваме Националния празник на България в Симитли и Крупник

Дани Тренчева

Ситуацията с разпространението на Covid-19 в Благоевград е критична

Дани Тренчева

Кукерски игри в Пиринско в седмицата на прошката

Дани Тренчева

Leave a Comment