24.04.2024
Пулсът на Югозапада Сандански

СТАРТИРА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В ГРАД САНДАНСКИ!

Одобреният проект на община Сандански за изграждане на нова детска градина, стартира с „първа копка“, която ще се проведе на 21 април (четвъртък), 13:00 ч. в ж.к. „Спартак“.

Новото детско заведение ще бъде изградено съобразно всички съвременни образователни изисквания, като ще осигури достъп на деца в една яслена и пет предучилищни групи. Последната построена детска градина в града е изградена преди повече от 40 години.

Детската градина ще бъде в един от най-големите  жилищни квартали – „Спартак“, като осезаемо ще намали недостига на свободни места в другите детски градини, ще облекчи натовареността им, като ще бъде разрешен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. Същевременно, съвременната материална база ще осигури нови работни места в образователния сектор.

С водосвет за здраве, начало на строителните дейности ще дадат кмета на община Сандански – Атанас Стоянов и Негово високопреосвещенство неврокопски митрополит Серафим.

Стремежът на Община Сандански е насочен в подкрепа развитието на предучилищното образование и възпитание на най-малките, защото грижата за децата ни е сред основните ни приоритети.

Related posts

Жители на Добринище блокираха пътя в посока Гоце Делчев

admin

Министърът на образованието одобри над половин милион лева целева субсидия за училището в Симитли

admin

Пожар в жилищна кооперация в центъра на Благоевград

Дани Тренчева

Градският транспорт в Благоевград възстановява пълния график от 15 септември

admin

Община Сандански подменя тротоарните площи от пазара до ГУМ

Дани Тренчева

Коледните светлини в село Черниче ще засияят тържествено на 20 декември

Дани Тренчева

Leave a Comment