22.04.2024
Кресна Пулсът на Югозапада

Стартира реконструкцията на пътя Кресна – Влахи

Уважаеми съграждани и гости на община Кресна,

Заповядайте в местността “Влахинска чешма” от 11:00 часа на 24.11.2022 г (четвъртък) за първа копка на чаканата повече от 50 години цялостна реконструкция и модернизация на общински път BLG 2131 /l-1/ гр.Кресна – с.Влахи.
Както ви информирахме, през септември 2022 г. Министерският съвет на Република България одобри проект за инвестиционен разход на община Кресна за пълна реконструкция и модернизация на общинския път до с.Влахи. На 25.10.2022 г. Кметът на община Кресна, г-н Николай Георгиев, подписа споразумение с Министерството на Регионалното развитие и благоустройството за предоставяне на финансиране в размер на 4 702 039 лева с ДДС за изпълнението на първия етап от дейностите по реализацията на обект: “Реконструкция на общински път BLG2131/I-1/ Кресна – Влахи от км 0+000 до км 8+500”. Така, след повече от 50 г. стана възможно общинският път до с.Влахи не просто да бъде позакърпен, а да се превърне в модерно транспортно съоръжение, което ще позволява на гражданите на общината и нейните гости да пътуват комфортно и за десетина минути да стигат с лек автомобил от гр.Кресна до родното село на Яне Сандански.
Реконструкцията на общинския път BLG 2131 /l-1/ Кресна – Влахи е не просто една от най-големите инвестиции в инфраструктура за община Кресна в последните години. Тя ще позволи на Кмета и неговата администрацията най-сетне да се върнат с необходимата сериозност към намеренията за превръщане на с.Влахи в туристически обект със сериозно регионално, а защо не и национално значение. Уникалното съчетание на богата история и традиции, религиозни храмове, частично съхранена възрожденска архитектура, природни феномени и отглежданите тук автохтонни породи са отлична предпоставка за реализацията на подобни планове, а тяхната реализация може значимо да тласне напред подобряването на качеството на живот в община Кресна.
Очакваме ви! Заповядайте!

Related posts

Елена Каменова и Наташа Мишева са отличени с приза „Учител на месеца“ на Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

Оставиха в ареста мъжа, който прегази 17-годишно момиче край Гоце Делчев

Дани Тренчева

Пожар в ресторант в Благоевград

admin

Районен съд Благоевград остава без председател

admin

Десетокласничката Ивана Димитрова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли с награда от Националния конкурс „Вярата, без която не можем…”

Дани Тренчева

Дядо Коледа и Снежанка зарадваха с подаръци потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип в село Брежани

Дани Тренчева

Leave a Comment