22.04.2024
България

Спортният министър за ремонта на Зимния дворец: Само е крадено

Спортният министър Радостин Василев обяви, че ще сезира прокуратурата за ремонта на Зимния дворец в София, направен от предишното правителство, както и че ще разговаря с премиера Кирил Петков и правителството за нова реновация на центъра за зимни спортове.

Във видео в социалните мрежи Василев направи оглед на Зимния дворец, както миналата седмица стори с комплекс „Червено знаме“. Във видеото се вижда занемареното състояние на съоръжението, въпреки че преди няколко години там бе направен ремонт за 6,5 милиона лева. „Зимният дворец е престъпно занемарен. Тук само е крадено. Иде ми да хвана една пушка“, заявява Василев.

„Ще говоря с правителството, специално с премиера, ние не можем да допуснем в това състояние да се намира този обект. Дотук с инфраструктурата на предишните. Нашата голяма амбиция е да поправим този огромен обект или паралелно да търсим вариант за нов център за зимни спортове на друго място, за който съвсем скоро ще изградим стратегия как да бъде изграден“, допълва той.

Василев обяви, че скоро такъв оглед с видеоматериал ще бъде направен и на всеобщ недовършената Арена Бургас. Преди седмица спортният министър обяви, че правителството ще отпусне средства, за да бъде възстановен комплекс „Червено знаме“ в автентичния му вид.

Related posts

 Румен Радев: Догодина България категорично ще се присъедини към Шенген

admin

МВР със спецакция за крадени автомобили

admin

Прогноза за времето 10 март 2022

Дани Тренчева

НАП показа новите данъчни декларации

Дани Тренчева

Окончателно: Георги Николаев остава за постоянно в ареста

admin

Цените на храните спират да растат

admin

Leave a Comment