04.03.2024
България

Спецпрокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на депутат

Специализираната прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да изготви искане до Народното събрание за разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д.А., избран за народен представител. Това съобщават от пресцентъра на обвинението. Народният представител Д.А. е подсъдим в Специализирания наказателен съд за търговия с влияние. 

С определение от 01.12.2021 г., Специализираният наказателен съд спря наказателното производство срещу Д.А. заради придобиването на депутатски имунитет и обстоятелството, че продължаването на наказателното преследване срещу него е възможно само с разрешение на Народното събрание или негово писмено съгласие.

Съдебното дело се води за това, че Д. А. (и двама негови помагачи) в периода от 6 юли 2012 г. до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „Тировец” в землището на гр. Монтана, е поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи (и приел сумата от 100 000 лева), за да упражни противозаконно влияние над длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие“ в гр. Монтана и началника на РУП-МВР в гр. Монтана.

Related posts

Спад в броя на новозаразените с COVID-19 у нас

Синдикатите от Благоевград готвят протести срещу бедността

admin

„Български пощи“ стартира традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“.

Дани Тренчева

Спецпрокуратурата разследва министър нарушил служебните си задължения с цел имотна облага

admin

Задържаха 40 годишна жена, опряла нож в тялото на момче

admin

Централите с мощност до 20 МW без лицензия

admin

Leave a Comment