19.04.2024
България

Спецпрокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на депутат

Специализираната прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да изготви искане до Народното събрание за разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д.А., избран за народен представител. Това съобщават от пресцентъра на обвинението. Народният представител Д.А. е подсъдим в Специализирания наказателен съд за търговия с влияние. 

С определение от 01.12.2021 г., Специализираният наказателен съд спря наказателното производство срещу Д.А. заради придобиването на депутатски имунитет и обстоятелството, че продължаването на наказателното преследване срещу него е възможно само с разрешение на Народното събрание или негово писмено съгласие.

Съдебното дело се води за това, че Д. А. (и двама негови помагачи) в периода от 6 юли 2012 г. до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „Тировец” в землището на гр. Монтана, е поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи (и приел сумата от 100 000 лева), за да упражни противозаконно влияние над длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие“ в гр. Монтана и началника на РУП-МВР в гр. Монтана.

Related posts

Хванаха неправоспособен и дрогиран тийнейджър в Нови пазар

admin

4922 са новите случаи на COVID-19 у нас

Дани Тренчева

Все пак ще има 0% ДДС за хляба

Празнуваме 24 май – Ден на Кирил и Методий и българската азбука, просвета и култура

2,8 милиона лева са разходите за изтеглянето на „Вера Су“

admin

Осем партии в парламента, ако изборите бяха днес

admin

Leave a Comment