25.01.2022
България

Спецпрокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на депутат

Специализираната прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да изготви искане до Народното събрание за разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д.А., избран за народен представител. Това съобщават от пресцентъра на обвинението. Народният представител Д.А. е подсъдим в Специализирания наказателен съд за търговия с влияние. 

С определение от 01.12.2021 г., Специализираният наказателен съд спря наказателното производство срещу Д.А. заради придобиването на депутатски имунитет и обстоятелството, че продължаването на наказателното преследване срещу него е възможно само с разрешение на Народното събрание или негово писмено съгласие.

Съдебното дело се води за това, че Д. А. (и двама негови помагачи) в периода от 6 юли 2012 г. до 17 юли 2012 г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „Тировец” в землището на гр. Монтана, е поискал от български бизнесмен сумата от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи (и приел сумата от 100 000 лева), за да упражни противозаконно влияние над длъжностни лица – директора на Областна дирекция „Земеделие“ в гр. Монтана и началника на РУП-МВР в гр. Монтана.

Related posts

КНСБ настоява за спешна промяна в заповед на здравния министър

Дани Тренчева

Въвеждат по-строги COVID мерки в София

Дани Тренчева

Здравните власти решават ще има ли нови COVID мерки

Дани Тренчева

Природният газ може да поскъпне през декември с повече от 3 на сто

Дани Тренчева

Предлагат увеличение на минималната заплата, майчинството и детските надбавки

Дани Тренчева

7 034 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

Leave a Comment