08.09.2024
България

Слънчево и топло време в последния октомврийски ден

Новата седмица започва с обещаващо време, но в края на работната седмица температурите ще започнат да се понижават и напомнят за навлизане в същинската есен, предаде репортер на БГНЕС.

В понеделник времето ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има главно над Източна България. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, в София – 6 градуса. През деня ще духа слаб вятър, предимно от северозапад, в Югоизточна България – от североизток. Максималните температури ще се покачат и ще са между 21 и 26 градуса, в София – 22 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време със слаб вятър, по северното крайбрежие от северозапад, а по южното – от североизток. Максималните температури там ще са 18 – 21 градуса, а на морската вода градусите са 16 – 17. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините също ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, а на 2000 метра – около 8 градуса. /БГНЕС

Related posts

Криминално проявен мъж преби бившата си съпруга

admin

Почитаме Свети Герасим Йордански

Дани Тренчева

Кметът на Пловдив подава оставка като член на ГЕРБ

admin

Всичко, което трябва да знаем за новите изборни правила: Телефони, заснемане и паравани

admin

МОСВ предупреди за възможно повишаване нивата на язоворите у нас

Дани Тренчева

МОН с важна информация за седмокласниците

admin

Leave a Comment