20.04.2024
България

Слънчево и топло време в последния октомврийски ден

Новата седмица започва с обещаващо време, но в края на работната седмица температурите ще започнат да се понижават и напомнят за навлизане в същинската есен, предаде репортер на БГНЕС.

В понеделник времето ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има главно над Източна България. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, в София – 6 градуса. През деня ще духа слаб вятър, предимно от северозапад, в Югоизточна България – от североизток. Максималните температури ще се покачат и ще са между 21 и 26 градуса, в София – 22 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време със слаб вятър, по северното крайбрежие от северозапад, а по южното – от североизток. Максималните температури там ще са 18 – 21 градуса, а на морската вода градусите са 16 – 17. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините също ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, а на 2000 метра – около 8 градуса. /БГНЕС

Related posts

Даниел Лорер: В България от няколко месеца насам се случват изключително вълнуващи неща

Драстично поевтиняване на природния газ се очаква през октомври

admin

Новият подвариант на Омикрон вече е у нас

Дани Тренчева

Прогноза за времето 28 януари 2022

Дани Тренчева

„Булгаргаз”: Ако се запазят цените на европазарите, ще предложим поевтиняване на газа

Дани Тренчева

49 нови случая на COVID-19 у нас

Leave a Comment