28.11.2022
България

След едногодишни проверки: КФН и НАП не откриха нарушения в „Градус“

Точно една година след безпрецедентната политическа атака срещу „Градус“ АД, отправена от най-високата трибуна на българския парламент, държим да ви информираме за резултатите от проверките на компетентните държавни органи, съобщиха от „Градус“.

Заключението на Комисията за финансов надзор е, че „не са установени нарушения на приложимите към дейността на „Градус“ АД изисквания на Закона за публично предлагане на ценни книжа, Закона за Комисия за финансов надзор и нормативните актове по прилагането им.“

Паралелно с проверката на Комисията по финансов надзор, през последната една година в дружествата от групата на „Градус“ бяха извършени проверки и от Националната агенция по приходите, където не са установени съществени несъответствия в данъчната и счетоводна документация или нарушения на данъчното законодателство от проверяваните компании. Констатирани са несъществени нарушения, които са отстранени в хода на проверките. В нито един от докладите на НАП не е констатирано разминаване между фактически и документално установеното.

„Градус“ АД винаги се е уповавала на българското законодателство и компетентните регулаторни органи. Смятаме, че след публикуването на резултатите от едногодишните проверки, проведени според цялата строгост на закона, безупречният имидж на компанията е потвърден и всички манипулативни твърдения се оказват клевети. Надяваме се, със същата строгост и ентусиазъм, държавните институции да преследват тези, които посредством спекулации ощетиха акционерите на компанията с милиони левове. Призоваваме в бъдеще българският парламент да не се използва като трибуна за непроверени и лъжливи твърдения, а да бъде дом и при пример за законността в страната!

В тази връзка „Градус“ АД информира, че както досега, така и в бъдеще, ще използва всички законови средства да защитава интересите на своите акционери, както по съдебен път, така и чрез сезиране на компетентни органи при случаи, в които лица ощетяват нашите акционери и уронват престижа на компанията!

Related posts

Депутати и експерти дискутираха проектозакона за защита от домашно насилие

Дани Тренчева

Български хирурзи откриха опасно усложнение от COVID-19

Дани Тренчева

Радев към ПП: Едноличната премиерска власт приключи

Дани Тренчева

Полицаи от Дупница заловиха избягал затворник

admin

Пребиха и запалиха мъж във Видин

Дани Тренчева

20 % по-ниска глоба за административно нарушение, ако е платена в 14-дневен срок

Дани Тренчева

Leave a Comment