22.06.2024
Банско Пулсът на Югозапада Разлог Якоруда

След двукратно обявяване на поръчката комисията реши: Гоцеделчевската фирма „Транспомед” ще вози пациентите за диализно лечение от Разлог, Банско и Якоруда

Гоцеделчевската фирма „Транспомед“ ЕООД, представлявана от Ангел Попов, ще се грижи през следващата една година за транспорта на нуждаещите се от диализно лечение пациенти, ползващи услугите на МБАЛ – Разлог. Тя е избрана за изпълнител на обявената от болницата обществена поръчка с предмет “Осигуряването на транспорт на нуждаещи се от диализно лечение от домовете им до отделение по хемодиализа към МБАЛ – Разлог ЕООД и обратно”.

Въпреки дадената от формата по-висока цена в размер на 41 558 лв. от обявената прогнозна стойност от 40 хил. лв., като единствен участник тя е предложена от комисията за изпълнител. Комисията е приела леко завишената цена, като на база описаната транспортна схема за месец с общ приблизителен пробег от 5772 км, е определила цена за километър от 60 стотинки.

Дейностите, заложени по обществената поръчка, са от изключителна важност за пациентите, провеждащи диализно лечение в МБАЛ – Разлог. Според условията на обществената поръчка и предвид характера на заболяването са предвидени и допълнителни курсове от тези по утвърдения график. Общо 19 са пациентите към датата на обявяване на обществената поръчка, ползващи специализиран превоз. Услугата обхваща териториално четирите общини – Разлог, Банско, Белица и Якоруда, като според утвърдения график превозите се извършват всеки ден, включително през празничните и почивните дни, но без неделя. Изчисленият приблизителен месечен пробег на  база 13 броя диализи на пациент на месец, с предвидени по два курса за всеки на диализа (от дома му да болницата в Разлог и обратно), е 5772 км. Приблизителният брой диализи при среден брой пациенти 19 е 250 на месец, или 500 курса.

Предстои управителят на МБАЛ – Разлог д-р Божидар Велев да подпише договор с избраната фирма. Възлагането на обществената поръчка се проточи във времето, тъй като в рамките на един месец тя бе обявена два пъти. И при двете процедури гоцеделчевската фирма бе единствената, подала документи за участие. Стигна се обаче до отстраняването й при първото обявяване, тъй като в деня на  отваряне на офертите – 30 август, участникът не представи ключ за декриптиране на офертата и комисията  още същия ден излезе с предложение за прекратяване на процедурата и обявяване на нова. Предвид важността на поръчката тя бе обявена отново още в  първия ден на месец септември и единствен участник отново бе „Транспомед“ ЕООД, предаде struma.bg.

Related posts

Изтича крайният срок за плащане на данъци в Община Благоевград

Дани Тренчева

Nasdaq Drops More Than 1% as Intel and Twitter Worse Lead Tech Rout

admin

Американският университет отново на върха в рейтинга на българските висши училища: с 2 първи и 3 втори места

Дани Тренчева

Медици от Благоевград с отличия на годишните награди на БЛС

Дани Тренчева

Община Симитли се включва в инициатива с мото „С мисъл за утре“

admin

Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ с предизвикателство по повод Деня на народните будители

Дани Тренчева

Leave a Comment