31.01.2023
Covid-19 Благоевград Пулсът на Югозапада

Скок на случаите на ученици и учители с COVID-19 в Благоевград

Расте броят на болните от коронавирус учители в страната. Сериозен ръст на заболели с вируса се забелязва и при учениците, като карантинираните паралелки в област Благоевград са скочили тройно.

Само за последната седмица в област Благоевград, която се върна в тъмночервената ковид зона, заради високата заболеваемост, вече във всички 14 общини учениците се тестват по един път седмично. Положителните тестове и карантинирани паралелки растат с всеки изминал ден.

„41 са паралелките, които са карантинирани на ниво област и съответно 1109 са учениците, които са карантинирани. Това са учениците, които са от тези паралелки или тези, които по някакъв начин са били контактни на заболелите“, заяви Ивайло Златанов, началник на РУО-Благоевград.

Най-усложнена е ситуацията със заразените с коронавирус ученици в общините Благоевград, Гоце Делчев, Разлог и Банско. В Националната хуманитарна гимназия например само за седмица под карантина вече са седем паралелки.

„Ситуацията не е особено приятна, от гледна точка на това, че в последните дни карантинираме всеки ден паралелки. Имаме 3-ма колеги, които са с положителен резултат. Друг, който в момента чака резултат, имаме двама карантинирани. Имаме двама, които не са добре, тестовете са им отрицателни, но имат висока температура“, допълни Марин Митов, директор на НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Благоевград.

Въпреки усложнената ковид обстановка в региона, голяма част от директорите и учителите се надяват да останат в присъствена форма на обучение.

Източник: БНТ

Related posts

Разпределят бюджета на болницата в Разлог поради цената на тока

Дани Тренчева

Жена е с прободна рана след скандал в жилище в Благоевград

Дани Тренчева

Pfizer/BioNTech разработиха ваксина специално за Омикрон

Дани Тренчева

По-високи нива на Струма и Места заради валежите

Дани Тренчева

Затвориха АМ „Струма“: Граждански протест заради затворения мост на Покровнишко шосе

Ваксината на Pfizer със 100% ефективност във възрастовата група 12-15 години

Дани Тренчева

Leave a Comment