29.03.2024
Благоевград България Пулсът на Югозапада

Синоптиците предупреждават за опасно време в Благоевград днес

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд – с временни увеличения на облачността. Преди обяд ще духа до умерен южен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимални температури: между 29° и 33°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.

В сряда ще бъде предимно слънчево, но след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност и на места там ще превали, в планините и ще прегърми. Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат около и над 30°. В четвъртък над страната ще премине атмосферно смущение. Още сутринта над Западна, по-късно през деня – и над Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има повишена вероятност на места явленията временно да са интензивни, възможни са и градушки. Вятърът ще отслабне, дневните температури ще бъдат с 4°-6° по-ниски.

Related posts

Арестуваха въоръжен мъж на протеста пред Народното събрание

Дани Тренчева

С шествие и ритуално захранване на конете Банско ще отбележи Тодоровден

Дани Тренчева

Благоевград ще има нова Наредба за паркиране

Дани Тренчева

Стотици се включиха в „Поход на свободата“ до връх Кръста, край село Ракитна

Дани Тренчева

Студентите празнуват 8 декември

Дани Тренчева

Бивш общински съветник от Петрич отмъсти на съпругата си

admin

Leave a Comment