03.10.2023
България

„Сиела Норма“ ще покаже как ще изглеждат екраните на машините за вота на 14 ноември

Днес фирмата „Сиела Норма“ трябва да представи вариант как ще изглеждат екраните на машините след стартиране на гласуването 2 в 1 на 14 ноември.

И на тези избори ще се гласува задължително с машина в секциите с над 300 избиратели. Очаква се скреч картата, която се входира в устройството да е само една, но да реализира и двата вота – и за президент, и за парламент. 

Централната избирателна комисия (ЦИК) предлага на фирмата на началния екран на машините за гласуване да има три бутона, чрез които да се избира участие и в двата избора – за президент и парламент или само в един от тях чрез другите два бутона, уточнява БНР.

Междувременно вече е активна и възможността на интернет страницата на ГРАО да се подават електронния заявления за гласуване по настоящ адрес. Срокът за това изтича на 30 октомври, т.е. 14 дни преди изборния ден. По същия начин могат да направят справка къде се намира избирателната им секция, в която ще гласуват’

Related posts

Откриха тялото на 20-годишно момче в канал

admin

Задържаха двама младежи за въоръжен грабеж

admin

Ще продължат ли валежите и гръмотевиците днес?

admin

Кирил Петков: Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от „Има такъв народ“ не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание

admin

Обсъждат нови ограничителни мерки заради Омикрон

Дани Тренчева

Изписаха бременната жена, която пропадна в шахта в София

Дани Тренчева

Leave a Comment