20.07.2024
България Политика

Сидеров: Победата на Радев не е сигурна, нищо чудно да отидем на балотаж

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който се включва в надпреварата за „Дондуков” 2, смята, че може да стигне до балотажа.

„Нищо чудно да отидем на балотаж. Човек не влиза в състезание, без да очаква да стигне до края”, заяви Сидеров в предаването „Здравей, България”.

Той направи сравнение с 2006 година, когато отново беше кандидат-президент. „Тогава президент беше Първанов, беше без алтернатива, водеше се социален ляв, проруски. Оказа се, че той настани 4 американски бази в България. Безплатни! Първанов се оказа най-послушният човек на новия Голям брат. 15 години нищо не се е променило. Радев е Първанов номер 2. Положението е същото”, заяви Сидеров.

По думите му през 2006 година всички са се били обединили срещу него, само и само да не е той.

„СДС извадиха Неделчо Беронов. Сега имаме нов Неделчо Беронов – сега това е Лозан Панов”, каза Сидеров.

Що се отнася до ниските резултати на „Атака” от вота през април, Сидеров обясни, че са били друг тип избори. „Те бяха до голяма степен предначертани, предрешени. Сега имаме мажоритарни кандидати, имаме личност. Сега ще има по-интересно състезание”, коментира още Сидеров.

„Така наречената победа на Радев не е толкова сигурна. И проф. Герджиков може да не е спаринг партньора. Може да се получи друго като разместване. Да се окаже, че протестен вот може да размести кандидатите на президентския вот”, коментира Сидеров.

Той отправи критики към настоящия президент Румен Радев, като го обвини, че ни е направил „фронтова държава, провеждат се учения, при които загинаха български офицери, негови колеги”. „Ставаме все по-фронтона ивица срещу Русия, което не е добре за нас”, каза Сидеров.

Ако той стане президент, би затворил американските бази. Първо обаче американците трябвало да си платят сметката до момента, която според Сидеров станала над 5 милиарда.

Кандидатката за вицепрезидент Магдалена Ташева обясни, че за НАТО България е една от 6-те фронтови държави, в които трябва да се окрупни изнесеното напред присъствие. Според нея това се осъществява от 2015 година досега.

„Искаме да извадим България от тази примка”, каза Ташева.

Ташева смята, че трябва да има референдум за членството на България в НАТО.

„Ако народът каже да останем, ние ще се съобразим с народната воля”, заяви Ташева.

Сидеров очаква на тези избори гласовете да се разпилеят.

„Измамата ще бъде в това, че тези усмихнати момчета се появяват, казват, че ще преборят корупцията, но те ще въведат нов тип корупция. Ние сме колонизирана държава, за да не сме такива, трябва да излезем от НАТО от ЕС”, каза Сидеров.

Той смята, че икономическият министър Кирил Петков трябва да бъде подведен под отговорност за попълване на документ с невярно съдържание. „Ако обичат да повдигнат обвинение. Ще посоча в коя килия в Трето районно да го настанят. Защо има двоен стандарт. Няма върховенство на закона, ако към мен са се отнесли по един начин, а той ходи усмихнат и обяснява в Южна Осетия какво било”, каза Сидеров.

Кандидатурата на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пък щяла да мобилизира патриотичния вот.

Related posts

Броят на населението у нас ще е ясен в края на годината

Дани Тренчева

Мария Габриел е кандидатът на ГЕРБ за премиер

admin

Рашков: Борисов да каже коя е Мата Хари и да я разпитаме

Дани Тренчева

Линейка с пациент катастрофира в София

admin

Мутафчийски: Все повече пациенти признават,че са с фалшив сертификат, когато се влошат

Дани Тренчева

Православната църква почита Свети мъченик Трифон

admin

Leave a Comment