29.03.2024
Covid-19 България

СЗОК работи в нарушение на новите мерки заради липсата на достатъчно персонал със зелен сертификат

Столичната здравноосигурителна каса работи в нарушение на заповедта за новите противоепидемични мерки заради липсата на достатъчно персонал със зелен сертификат, който да обслужва гражданите и лечебните заведения. Това призна в „Денят започва“ директорът на СЗОК Иванка Динева.

„За съжаление, в момента работим в нарушение на заповедта. Взели сме всякакви предпазни мерки. От всичките 203-ма служители на СЗОК няма болни в момента. Има четирима карантинирани, защото са били контактни. – казва Динева.

Причина за създалата се ситуация е, че има десетки служители на СЗОК, които нямат зелен сертификат, но и отказват да се ваксинират или да се тестват, за да отидат на работа. Така вчера в столичната каса са работили 43-ма души без зелен сертификат. Директорът ги е допуснал до работните им места, за да се обезпечи обслужването на пациентите и медиците. В отпуск са излезли всички служители на отдел „Правен“. Проблем с кадрите има и в отдел „Бюджет и счетоводство“.

„Няма бунт в момента, но имаме съответните перипетии с тези служители. Но за съжаление няма как да ги накараме насила да предприемат която и да е от тези три мерки.“ – казва още Динева.

Друг проблем пред работата на столичната здравна каса е и фактът, че все още не са осигурени безплатни антигенни тестове за служителите. Така всеки, който се е тествал, за да отиде на работа тази седмица, е заплатил за това със собствени средства. В момента се водят разговори с ръководството на НЗОК за осигуряване на тестове.

Related posts

КЗП извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените

Дани Тренчева

Португалия облекчи мерките за ваксинираните

Дани Тренчева

Прогноза за времето 18 февруари 2022

МО: Мобилизация е възможна само след решение на НС и указ на президента

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 8 декември 2021

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Leave a Comment