22.04.2024
България Политика

„Свърши ли му мъжеството“: ГЕРБ и ДПС атакуваха отсъствието на премиера от парламентарен контрол

Няма никакъв неотложен случай. Министър-председателят се разхожда с ръце в джобовете в центъра на София, абсолютно неглижира Народното събрание. Нали нямаше да е като Бойко Борисов? Свърши ли му мъжеството? От какво се страхува този страхливец“, с това изказване депутатът от ДПС Хамид Хамид се присъедини към атаките на ГЕРБ-СДС за отсъствието на премиера Кирил Петков от Народното събрание.

В правилника е заложено, че всеки първи петък на месеца (днес е 1 април) премиерът и заместниците му следва да са в Народното събрание на т.нар. блиц контрол, в рамките на който отговарят на произволни въпроси от народните представители. Още в началото на заседанието Тома Биков от партията на Бойко Борисов каза, че „сме се подготвили“ за Кирил Петков. Това щеше да бъде първата му среща с депутатите на ГЕРБ след арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

В програмата на парламента обаче е посочено, че премиерът има неотложни ангажименти и не може да се яви. Това ядоса ГЕРБ, обвиниха Петков, че се крие, пропускайки факта, че когато министър-председател бе Бойко Борисов, той повече от година не се явяваше пред депутатите. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова показа снимка от медийна публикация, според която „премиерът се разхожда по улицата и се среща с хора“ в София.

 

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, скрийншот от излъчването на заседанието на парламента
Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, скрийншот от излъчването на заседанието на парламента

 

В отговор председателят на парламента Никола Минчев прочете съобщение, според което Кирил Петков е на границата с Турция. „Все пак уважавайте донякъде факта, че съм добросъвестен в рамките на правомощията си“, каза Минчев, като обеща на народните представители, че ще има специално заседание, на което ще дойде премиерът, за да отговори на въпросите на депутатите.

Related posts

/ВИДЕО/ Какви са причините за трагедията с починалата 21-годишна родилка в Горна Оряховица?

admin

Габровски представи проектокабинета, вижте кои са кандидат-министрите

admin

Премиерът: Не харчим повече пари, даваме ги на най-нуждаещите си

Петков: Още днес смятаме да влезем в разговори с другите лидери

Дани Тренчева

Разследването за „Хемус”: Наблюдаващите прокурори са си направили самоотвод

Дани Тренчева

Спряха канал за трафик на лекарствени препарати

Дани Тренчева

Leave a Comment