29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Ръст на безработицата и в Благоевградско

Новорегистрираните безработни за цялата страна за периода от края на декември 2020 г. до 21 ноември тази година надхвърлиха четвърт милион души. Въпреки че на годишна база безработицата остава по-ниска, тенденцията освободените да са повече от наетите се запазва.

В Благоевградска област регистрираните на бюрото по труда за октомври са 3381 лица.

Спрямо месец септември броят на безработните е с 240 повече. Според експерти увеличението се дължи най-вече на приключването на сезонната заетост.

Снежана е на борсата откакто я освобождават от работа когато се разболява от COVID-19. „Караха ме да си пусна сама молба за напускане. Аз не се съгласих и ме съкратиха“, разказва тя.

Жената е работила като хигиенист. „Обидно ми е. Имам ТЕЛК и други заболявания, може би затова решиха така. Не са ми давали обезщетение“, признава тя. И се надява зеленият сертификат за преболедуване да й даде предимство пред бъдещ работодател.

От Бюрото по труда в града нямат информация за лица с прекратени трудови правоотношения поради липса на зелен сертификат.

Източник: NOVA

Related posts

Удари последният училищен звънец за дванадесетокласниците в Симитли

admin

Служели на МВР охраняват сградата на Държавно горско стопанство в Разлог

Дани Тренчева

Футболист, културист и състезател по сумо и борба с ценни съвети към учениците от Симитли по повод Деня на българския спорт

Председателят на ОбС – Симитли и кметицата на Крупник орисаха „Бебе 2022“ на общината – Пламена

Дани Тренчева

Д-р Огнян Митев преизбран за директор на МБАЛ – Благоевград, адвокатката Магдалена Симеонова стана зам. председател в борда на мястото на д-р А. Янакиев

admin

Древно оброчище край село Полето, събра миряни на празника Свети Дух

admin

Leave a Comment