28.11.2022
Свят

Русия: Изпращането на международни миротворци в Украйна би било „много безразсъдно“

Русия разкритикува днес „безразсъдното“ според нея полско предложение за изпращане на международни миротворци в Украйна и предупреди, че това може да доведе до пряк сблъсък между руските войски и силите на НАТО, предаде Ройтерс.

Полша каза в петък, че възнамерява да направи официално предложение на следващата среща на върха на НАТО за изпращане на миротворческа мисия в Украйна.

Попитан за тази инициатива, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори, че „това би било много безразсъдно и крайно опасно решение“.

Той заяви пред репортери по видеоконферентна връзка, че при евентуален контакт между руските и натовските сили „може да има ясни последици, които трудно биха могли да бъдат поправени“.

Руският външен министър Сергей Лавров също разкритикува предложението.

„Това ще бъде тъкмо прекият сблъсък между въоръжените сили на Русия и НАТО, който всички не само се опитват да избегнат, но казват, че не би трябвало да се случва по принцип“, заяви той днес в Московския държавен институт по международни отношения.

Related posts

Газът в Европа поевтинява с близо 28% към 155 евро за мегаватчас

Дани Тренчева

Международна операция с участието на Националната следствена служба и ВКП разкри сайт със снимки на деца с порнографско съдържание

Дани Тренчева

Белгия въвежда четиридневна работна седмица

Дани Тренчева

Антиваксъри причиниха експлозия в училище в Кипър

Дани Тренчева

Нови силни експлозии в центъра на Киев

Дани Тренчева

Косово забрани копаенето на криптовалута заради енергийната криза

Дани Тренчева

Leave a Comment