10.12.2023
България Политика

Румен Радев към ИТН: Вече доказахте себе си като част от промяната на България

Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната на България. Много български избиратели продължават да виждат във вас надеждата за една нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите и решенията, а не ги замита под килима“.

Това каза президентът Румен Радев на представителите на „Има такъв народ“ в рамките на консултациите за съставянето на правителство.

„Убеден съм, че с опита, особено от изминалата година, вие вече имате ясна представа за предизвикателствата и задачите пред едно ново управление и имате готовност да допринесете активно за тяхното решаване“, каза държавният глава.

„Ние заявихме отдавна, че ще направим всичко по нашите сили да има едно нормално правителство в страната, защото предизвикателствата са много по-големи, отколкото преди 3 месеца.“, каза от своя страна Тошко Йорданов.

Ще продължим да бъдем такива, каквито сме – без политическо лицемерие, ще назоваваме нещата такива, каквито са. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако колегите от останалите парламентарно представени сили също бъдат такива“, каза Йорданов.

„Моделът „ГЕРБ и ДПС“ все още не е разграден и се надявам да има достатъчно здрав разум в останалите партии, които твърдят, че искат да направят също това“, допълни той.

Източник: btvnovinite.bg

Снимка: btvnovinite.bg

Related posts

Нови 1403 случая на коронавирус и 11 починали за последното денонощие

admin

Започва изплащане на преизчислените пенсии и месечната добавка от 60 лв.

Дани Тренчева

Прокуратурата вече е официално уведомена за ареста на Борисов

Дани Тренчева

Предупредителен протест на служителите на НЗОК

admin

Социолог: Над 50% от българите смятат, че ще правителството няма да изкара мандата

МОН проучва опита на училищата в цялата страна в борбата с агресията

Дани Тренчева

Leave a Comment