23.03.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Ресторантьори и собственици на заведения от Благоевград се включиха в националния протест срещу новите ограничения

Ресторантьори и собственици на заведения от Благоевград се включиха в националния протест срещу новите ограничения свързани с Ковид-19.

Представители на бизнеса се събраха пред сградата на РЗИ в областния център на Пиринско. Те настояват за равни права и задължения за всички граждани, а не само за тях.

В момента са блокирани основни пътни артерии в Благоевград.

Стотици протестиращи се събраха на ул. “Митрополит Серафим” зад сградата на РЗИ. Шествието продължи по бул. „Св. Кирил и Методий“, където протестиращите блокираха кръговото кръстовище. В момента недоволните от мерките се върнаха обратно пред сградата на РЗИ – Благоевград.

„Протестираме защото си искаме свободата, защото в момента има и се провежда здравен фашизъм. Не може едни хора да работят, администрации и така нататък, а пък ние, които сме в ресторантьорския бранш да стоим затворени и да ни изискват сертификати, при условие, че никой няма право да ни насилва. Имаме си чл. 29 от Конституцията на България. Просто това за мен е безумие, искаме си свободата и най-вече работата.“ сподели за нас Даринка Шейтанска, участник в протеста.

Related posts

Малкият Матео има нужда от помощ, за да расте здрав и щастлив

Синоптиците предупреждават за опасно време в Благоевград днес

Възможни са прекъсвания на електрозахранването в град Симитли и селата Крупник и Полето на 30 ноември

Дани Тренчева

Модерен търговски център в Сандански ще отвори врати, на мястото на ГУМ. Кметът Стоянов подписа договора за концесия днес

admin

С шествие и ритуално захранване на конете Банско ще отбележи Тодоровден

Дани Тренчева

„Долно Осеново“ победи „Рилци“ с 3:1

Дани Тренчева

1 comment

Боби 29.10.2021 at 13:55

Идете се ваксинирайте а не ми протестирайте.

Reply

Leave a Comment