17.01.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Ресторантьори и собственици на заведения от Благоевград се включиха в националния протест срещу новите ограничения

Ресторантьори и собственици на заведения от Благоевград се включиха в националния протест срещу новите ограничения свързани с Ковид-19.

Представители на бизнеса се събраха пред сградата на РЗИ в областния център на Пиринско. Те настояват за равни права и задължения за всички граждани, а не само за тях.

В момента са блокирани основни пътни артерии в Благоевград.

Стотици протестиращи се събраха на ул. “Митрополит Серафим” зад сградата на РЗИ. Шествието продължи по бул. „Св. Кирил и Методий“, където протестиращите блокираха кръговото кръстовище. В момента недоволните от мерките се върнаха обратно пред сградата на РЗИ – Благоевград.

„Протестираме защото си искаме свободата, защото в момента има и се провежда здравен фашизъм. Не може едни хора да работят, администрации и така нататък, а пък ние, които сме в ресторантьорския бранш да стоим затворени и да ни изискват сертификати, при условие, че никой няма право да ни насилва. Имаме си чл. 29 от Конституцията на България. Просто това за мен е безумие, искаме си свободата и най-вече работата.“ сподели за нас Даринка Шейтанска, участник в протеста.

Related posts

Илко Стоянов: Намаляваме такса смет за бизнеса и селата, изравняваме промилите за домакинствата с останалите областни градове

Дани Тренчева

Митнически служители задържаха 17 кг марихуана в автомобил на МП Гюешево

Дани Тренчева

Велосипедист пострада след удар с кола на кръстовище в Благоевград

Дани Тренчева

Община Благоевград и Съвет за сътрудничество с анкета до гражданите, относно изграждане на нова кучешка площадка на територията на града

Дани Тренчева

Пореден случай на ухапан от бездомните кучета на площад “Македония” днес

admin

По-високи нива на Струма и Места заради валежите

Дани Тренчева

1 comment

Боби 29.10.2021 at 13:55

Идете се ваксинирайте а не ми протестирайте.

Reply

Leave a Comment