20.06.2024
България

Рекордни цени на агнешкото за Великден

В рамките на изминалата седмица 23 – 30 март 2022 г. като цяло се наблюдава повишение на цените на агнешкото месо на едро и на дребно в по-малките магазини, отчитат експерти на Министерство на земеделието. Цените на дребно в големите супермаркети по области се запазват на нивата от предходната седмица.

Търговията на едро с цяло агне е в ценовия диапазон от 17,50 лв./кг (Габрово и Ловеч) до 20,23 лв./кг (Стара Загора). Промяна на цените на седмична база е налице в десет от областите, където продуктът поскъпва с между 2,8% и 15,4%, най-съществено в Кюстендил. Това води до повишение на средната цена на едро за страната с 3,1%, до 18,75 лв./кг.

В големите търговски вериги (ГТВ) не е отчетено предлагане на цяло агне, пише sinor.bg.

По области, цените на дребно на цяло агне в другите търговски обекти (ДТО) варират от 16,00 лв./кг в Смолян до 19,20 лв./кг в София. Средната стойност в ДТО за страната е 17,10 лв./кг, с 3,9% по-висока на седмична база, вследствие на нарастване на стойностите в седем области – от 1,6% (Смолян) до 10,5% (Пазарджик).

През изтеклата седмица средната цена на едро на цяло агне за страната е с 1,65 лв./кг по-висока от тази на дребно в по-малките магазини.

Related posts

Жив ли е Пепи Еврото?

admin

Мъж стреля по сградата на Трето РПУ в София

admin

„Свърши ли му мъжеството“: ГЕРБ и ДПС атакуваха отсъствието на премиера от парламентарен контрол

Удължава се междусрочната ваканция на всички ученици в община Симитли и страната

Дани Тренчева

9 996 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас за последните 24 часа

Дани Тренчева

„Газпром“ увеличава доставките на газ за България с близо 44%

Дани Тренчева

Leave a Comment