30.06.2022
България

Рашков: Костадинов ми благодари за държанието на полицията на протеста пред НС

„Получих благодарствено съобщение от председателя на партия „Възраждане” за това, че полицейските служители са проявили невиждано досега търпение по време на протеста пред НС“. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в Народното събрание.

„Полицейските служители проявиха търпение и бяха без щитове и средства за лична защита, каквито им се полагат по закон. Така те дадоха знак, че не са срещу протестиращите. Мисля си, че това е много важна новост. Такова отношение не забелязвахме преди година или две. Полицаите, работили в този ден, заслужават поклон за техния стоицизъм”, каза още той.

„Отделихме доста сериозни сили от полицията, за да можем да осигурим нормалното протичане на протеста. Приблизителният брой граждани, които ние смятаме, че са били на протеста, са между 4 000 и 5 000. В района имаше 1243 униформени”, посочи Рашков.

Констатирано е наличието на агресивно настроени граждани от протестиращите, отбеляза вътрешният министър. „Известно е, че те направиха успешен опит за пробиване на полицейския кордон. Имало е притиснати граждани. Било им е оказано съдействие и медицинска помощ. Задържани са двама”, каза той.

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС/архив

Related posts

ГЕРБ внесе вота на недоверие срещу кабинета

Дневен хороскоп за 24 декември 2021

Дани Тренчева

Почитаме паметта на Свети пророк Агей и на Свети мъченик Марин

Дани Тренчева

Александър Николов депозира своята оставка

admin

Протест пред НС за високите цени на горивата, тока и храната

Дани Тренчева

Радев и Йотова полагат клетва пред парламента в сряда

Дани Тренчева

Leave a Comment