09.02.2023
България

Рашков: Костадинов ми благодари за държанието на полицията на протеста пред НС

„Получих благодарствено съобщение от председателя на партия „Възраждане” за това, че полицейските служители са проявили невиждано досега търпение по време на протеста пред НС“. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в Народното събрание.

„Полицейските служители проявиха търпение и бяха без щитове и средства за лична защита, каквито им се полагат по закон. Така те дадоха знак, че не са срещу протестиращите. Мисля си, че това е много важна новост. Такова отношение не забелязвахме преди година или две. Полицаите, работили в този ден, заслужават поклон за техния стоицизъм”, каза още той.

„Отделихме доста сериозни сили от полицията, за да можем да осигурим нормалното протичане на протеста. Приблизителният брой граждани, които ние смятаме, че са били на протеста, са между 4 000 и 5 000. В района имаше 1243 униформени”, посочи Рашков.

Констатирано е наличието на агресивно настроени граждани от протестиращите, отбеляза вътрешният министър. „Известно е, че те направиха успешен опит за пробиване на полицейския кордон. Имало е притиснати граждани. Било им е оказано съдействие и медицинска помощ. Задържани са двама”, каза той.

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС/архив

Related posts

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Троян – Кърнаре

admin

Откриха тяло на новородено в найлонов плик

Васил Велев: Членството на България в ОИСР означава постигнати стандарти

Дани Тренчева

КПКОНПИ глобява с 5000 лв. шефа на КРС, трябва да върне още 70 000 лв.

Дани Тренчева

Почитаме Св. мчци Ермил и Стратоник

Дани Тренчева

Радев: Правителството управлява успешно COVID кризата

Дани Тренчева

Leave a Comment