18.06.2024
България

Рашков: Костадинов ми благодари за държанието на полицията на протеста пред НС

„Получих благодарствено съобщение от председателя на партия „Възраждане” за това, че полицейските служители са проявили невиждано досега търпение по време на протеста пред НС“. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в Народното събрание.

„Полицейските служители проявиха търпение и бяха без щитове и средства за лична защита, каквито им се полагат по закон. Така те дадоха знак, че не са срещу протестиращите. Мисля си, че това е много важна новост. Такова отношение не забелязвахме преди година или две. Полицаите, работили в този ден, заслужават поклон за техния стоицизъм”, каза още той.

„Отделихме доста сериозни сили от полицията, за да можем да осигурим нормалното протичане на протеста. Приблизителният брой граждани, които ние смятаме, че са били на протеста, са между 4 000 и 5 000. В района имаше 1243 униформени”, посочи Рашков.

Констатирано е наличието на агресивно настроени граждани от протестиращите, отбеляза вътрешният министър. „Известно е, че те направиха успешен опит за пробиване на полицейския кордон. Имало е притиснати граждани. Било им е оказано съдействие и медицинска помощ. Задържани са двама”, каза той.

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС/архив

Related posts

Асен Василев: В основата на коалицията стои дълбока антикорупционна програма

Дани Тренчева

МВнР: На Лавров е забранено да влиза в ЕС и го спряхме

Оцелял след инцидента на „Струма” твърди, че спасените не са 7, а 8

Дани Тренчева

Почитаме Св. 40 мчци Севастийски. Св. мчк Исихий Доростолски

Дани Тренчева

Задържаха певицата Белослава за шофиране в нетрезво състояние

admin

Велев: Предлагаме 217 лв. компенсация за мегаватчас за небитовите потребители за декември

Дани Тренчева

Leave a Comment