01.07.2022
Covid-19 България

Разхлабват антиCOVID мерките в София

Разхлабват противоепидемичните мерки в София. Това реши на днешното си заседание Областният кризисен щаб.

От 00.00 ч. на 10 февруари нощните заведения отново ще могат да работят без вечерен час, но остава мярката за запълване на максимум 50% от капацитета им, изискването за зелен сертификат за служители и клиенти, както и осигуряване на дистанция от 1,5 м между масите.

От 14 февруари всички ученици се връщат присъствено в клас при тестване веднъж седмично. Това решение е взето на базата на намаления брой заразени преподаватели и ученици, който се отбелязва след ваканцията, съобщи областният управител на София Иван Кючуков.

От 14 февруари се подновява и плановият прием в болниците, както и извършването на планови операции.

На заседанието на Щаба следващата сряда ще бъде отчетено дали разхлабването на мерките не е довело до влошаване на епидемичната обстановка и, ако се окаже така, ще се решава дали мерките да не се затегнат отново.

„Случаите на COVID-19 намаляват и то намаляват сериозно в нашата област. Според данните те са намалели почти до 10 хиляди от 14 хиляди, което е почти по 100 случая на ден надолу. Но всичко това е резултат от въведените преди две седмици мерки. Ще наблюдаваме епидемиологичната обстановка до следващата сряда. И дали ще се наложи да предприемаме пак мерки. Да се надяваме, че няма да бъдат необходими мерки за децата, защото достатъчно се намесихме в тяхното образование“, заяви Иван Кючуков, областен управител на София. 

Източник: NOVA

Related posts

Гърция започва да доставя хапчета срещу COVID по домовете

Дани Тренчева

Пътните строители пред НС: Не искаме да ходим да берем ягоди! Платете ни!

Голяма част от учителите не одобряват зелен сертификат в училище

Дани Тренчева

Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севдалина Арнаудова

Ефективна присъда за управление на автомобил след употреба на наркотици

admin

Никола Минчев: Не се притесняваме от вот на недоверие

Leave a Comment