21.02.2024
България Политика

Радев за състоянието на армията

С тази мантра „сливи за смет“ не се прави модернизация в българската отбрана. Това заяви президентът Румен Радев, след като се запозна с анализа на състоянието и подготовката на въоръжените сили през 2022 г.

На събитието присъстваха военният министър Димитър Стоянов, висшият команден състав на Българската армия, генерали и офицери от въоръжените сили.

По думите на президента състоянието на отбраната е тежко и е необходим сериозен и отговорен парламент, който да се занимае с проблема.

„Вече мина година от бруталната руска агресия в Украйна, която промени драстично средата на сигурност. В тази усложнена среда на сигурност, в която редица рискове прераснаха в глобални заплахи, за съжаление ние в този анализ се сблъскваме със същите проблеми, които бяха и миналогодишния“, каза Радев.

„Отчитаме отново недостиг на ресурси, закъсняла модернизация, недостиг на хора и свръхнатоварен личен състав, който с цената на много усилия, всеотдайност продължава да изпълнява своите задължения“, подчерта държавният глава.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

ГЕРБ-СДС към управляващото мнозинство: Няма да ви пречим да грешите

Започва разпределението на щадящите тестове по училищата

Дани Тренчева

Областният управител Валери Сарандев поиска да бъде освободен от поста

admin

„Възраждане“ отново излиза на протест

Дани Тренчева

МС удължава мерките в помощ на туризма, назначени са 9 нови областни управители

Дани Тренчева

МОН осигурява 12,8 млн. лв. за тестове на ученици

Дани Тренчева

Leave a Comment