26.04.2024
България Политика

Радев за състоянието на армията

С тази мантра „сливи за смет“ не се прави модернизация в българската отбрана. Това заяви президентът Румен Радев, след като се запозна с анализа на състоянието и подготовката на въоръжените сили през 2022 г.

На събитието присъстваха военният министър Димитър Стоянов, висшият команден състав на Българската армия, генерали и офицери от въоръжените сили.

По думите на президента състоянието на отбраната е тежко и е необходим сериозен и отговорен парламент, който да се занимае с проблема.

„Вече мина година от бруталната руска агресия в Украйна, която промени драстично средата на сигурност. В тази усложнена среда на сигурност, в която редица рискове прераснаха в глобални заплахи, за съжаление ние в този анализ се сблъскваме със същите проблеми, които бяха и миналогодишния“, каза Радев.

„Отчитаме отново недостиг на ресурси, закъсняла модернизация, недостиг на хора и свръхнатоварен личен състав, който с цената на много усилия, всеотдайност продължава да изпълнява своите задължения“, подчерта държавният глава.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

До три добавки ще получат пенсионерите през месец феврвуари

Дани Тренчева

От 21 март отпада изискването за „зелен сертификат“ за всякакви дейности в България

КПКОНПИ влезе в община Стара Загора

Дани Тренчева

Обсъжда се създаването на детска COVID зона в Перник

Дани Тренчева

Простреляха 32 годишен мъж в София

admin

 Иван Иванов относно евентуални преговори с „Газпром”

admin

Leave a Comment