24.04.2024
112 България

Работата по досъдебното производство по случая „Nеxo“ продължава

Работата по досъдебното производство по случая „Nеxo“ продължава. Това посочва в свое изявление говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По разследването са приобщени много жалби от британски граждани, съдържащи твърдения, че са жертва на измами от страна на „Nexo“, каза още Милева..

Постигнатото споразумение между Nexo Capital Inc., регистрирана през 2018 год. на Каймановите острови и компетентните регулаторни органи на САЩ е показателно за това, че разследваните от нас лица признават вината си, а именно, че са предлагали финансови и банкови услуги без разрешение, заобикаляйки и нарушавайки правилата за защита на инвеститорите, пише в изявлението на говорителя на главния прокурор. Милева припомня, че разследването в България е за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на финансови престъпления, в т.ч. „пране на пари“, предоставяне на банкови и финансови услуги без лиценз, компютърни измами и данъчни престъпления.

Във връзка с образуваното досъдебно производство у нас, още в края на миналата година е изпратена молба за правна помощ до САЩ. Изготвят се и престои да се изпратят молби за правна помощ и Европейски заповеди за разследване и до други държави, с цел да се съберат всички доказателства, необходими за изясняване на цялостната фактическа обстановка с оглед предмета на доказване по делото, посочва Сийка Милева.

По-рано днес от Nexo цитираха детайли по споразуменията, според които „не са налице каквито и да било твърдения или обвинения от страна на федералните регулатори на САЩ, че Nexo е участвало в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията“.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Обвинената за убийството на баба си, актрисата Виолета Донева пред съда: Не ми пука

admin

Прогноза за времето 3 март 2022

Дани Тренчева

Основните храни поскъпват с нови 7% до края на годината

Дани Тренчева

Бойко Борисов – на разпит в МВР

Дани Тренчева

Прогноза за времето 13 януари 2022

Дани Тренчева

Узyнoв и Бoбoĸoв осъдиха пpoĸypaтypaтa зa бeздeйcтвиe

Дани Тренчева

Leave a Comment