20.04.2024
112 България

Пътни полицаи от България и Румъния започнаха съвместни проверки

Продължава практиката за осъществяване на съвместна контролна дейност на българо-румънски екипи от пътни полицаи, съобщиха от МВР. Целта е засилване на мерките за сигурност, недопускане, предотвратяване и пресичане на инциденти по пътищата.

Проверките, започнали вчера, са съсредоточени в пограничните райони на България и Румъния, определени на базата на данни на двете страни за очаквания интензивен трафик от румънски и български граждани и такива транзитно преминаващи за Република Гърция. Те ще се извършват с полицейски автомобил, оборудван със система за видеозаснемане и аудиозапис.

В рамките на патрулната дейност ще се осъществява засилен контрол за установяване на нарушения за неправилно изпреварване, употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на деца, валидност на документи на водачите за управление на превозното средство, задължителни застраховки, техническо състояние на превозните средства, както и на случаи на превоз на лица с нередовни документи за пребиваване.

Related posts

Да не се гласува за ДПС призовават турски активисти в Кърджалийско

admin

Ивайло Мирчев: Газ има и потребителите ще бъдат компенсирани

Драстично поевтиняване на природния газ се очаква през октомври

admin

„Възраждане“: Кога Нинова ще подаде оставка, а БСП ще напусне управлението?

ЕК: Плащанията към бизнеса заради скъпия от 110 лв./MWh не са държавна помощ

Дани Тренчева

Голям ръст на карантинираните учители и ученици от началото на учебната година

Дани Тренчева

Leave a Comment