25.07.2024
112 България

Пътни полицаи от България и Румъния започнаха съвместни проверки

Продължава практиката за осъществяване на съвместна контролна дейност на българо-румънски екипи от пътни полицаи, съобщиха от МВР. Целта е засилване на мерките за сигурност, недопускане, предотвратяване и пресичане на инциденти по пътищата.

Проверките, започнали вчера, са съсредоточени в пограничните райони на България и Румъния, определени на базата на данни на двете страни за очаквания интензивен трафик от румънски и български граждани и такива транзитно преминаващи за Република Гърция. Те ще се извършват с полицейски автомобил, оборудван със система за видеозаснемане и аудиозапис.

В рамките на патрулната дейност ще се осъществява засилен контрол за установяване на нарушения за неправилно изпреварване, употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на деца, валидност на документи на водачите за управление на превозното средство, задължителни застраховки, техническо състояние на превозните средства, както и на случаи на превоз на лица с нередовни документи за пребиваване.

Related posts

In Mozambique, a Living Laboratory for Nature’s Renewal Are On The Way

admin

МС дава над 360 000 лв. компенсации за децата, неприети в детски градини

Дани Тренчева

Кацаров: Ситуацията е критична, ограничете контактите си в следващите седмици

Дани Тренчева

БАН е „възмутена“ от бюджета на Академията за 2022 г.

Дани Тренчева

Прокурор получи плик, съдържащ патрон и изрезки със заплашителни послания

admin

Православната църква чества Св. Равноапостолна Нина

Дани Тренчева

Leave a Comment