21.03.2023
112 България

Пътни полицаи от България и Румъния започнаха съвместни проверки

Продължава практиката за осъществяване на съвместна контролна дейност на българо-румънски екипи от пътни полицаи, съобщиха от МВР. Целта е засилване на мерките за сигурност, недопускане, предотвратяване и пресичане на инциденти по пътищата.

Проверките, започнали вчера, са съсредоточени в пограничните райони на България и Румъния, определени на базата на данни на двете страни за очаквания интензивен трафик от румънски и български граждани и такива транзитно преминаващи за Република Гърция. Те ще се извършват с полицейски автомобил, оборудван със система за видеозаснемане и аудиозапис.

В рамките на патрулната дейност ще се осъществява засилен контрол за установяване на нарушения за неправилно изпреварване, употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на деца, валидност на документи на водачите за управление на превозното средство, задължителни застраховки, техническо състояние на превозните средства, както и на случаи на превоз на лица с нередовни документи за пребиваване.

Related posts

Десислава Атанасова: 47-ото Народно събрание няма да има дълъг живот

Дани Тренчева

Коледа без дом: Какво се случва с хората от опожарения блок в Благоевград?

Дани Тренчева

Събор на Светите славни и всехвални 12 апостоли

admin

Разкриха телефонна измама за 70 000 лева

admin

Православната църква почита паметта на светите мъченици Мина, Ермоген и Евграф

Дани Тренчева

Безплатно паркиране в София по повод 6-и септември

admin

Leave a Comment