01.07.2022
Свят

Путин подкрепи идеята за изпращане на доброволци в Украйна

На днешното заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че все повече доброволци от различни страни искат да пристигнат в Донбас, за да се включат в това, което наричат освободително движение. По думите му най-много заявки са получени от Близкия изток – вече повече от 16 000.

Владимир Путин се съгласи, като отбеляза, че „западните спонсори на Украйна вече изпращат наемници в зоната на бойните действия, правят го открито, пренебрегвайки всички норми на международното право“. При това положение, смята Путин, трябва да се помогне на хората, които искат доброволно, без пари, да подкрепят жителите на Донбас.

По-рано от руското министерство на отбраната съобщиха, че силите на така наречената Донецка народна република са освободили град Волновахи и затягат обръча около Мариупол.

Говорителят на ведомството Игор Конашенков обвини украинските националисти, че не позволяват на мирното население да напусне града по създадените хуманитарни коридори. 

Снимка: Ройтерс

Източник: БНР

Related posts

Началниците на отбраната в НАТО: Основна цел е избягването на конфликт с Русия

Дани Тренчева

Евродепутатите призовават за забрана на „златните паспорти“ и за правила на ЕС за „златните визи“

Дани Тренчева

Инфлацията в еврозоната достигна до рекордните 5%

Дани Тренчева

Приключи изборният ден зад граница

Дани Тренчева

Франция отменя COVID ограниченията през февруари

Дани Тренчева

Шарл Мишел: ЕС обсъжда членството на Украйна, Путин е геополитически терорист

Дани Тренчева

Leave a Comment