27.04.2024
Свят

Путин подкрепи идеята за изпращане на доброволци в Украйна

На днешното заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че все повече доброволци от различни страни искат да пристигнат в Донбас, за да се включат в това, което наричат освободително движение. По думите му най-много заявки са получени от Близкия изток – вече повече от 16 000.

Владимир Путин се съгласи, като отбеляза, че „западните спонсори на Украйна вече изпращат наемници в зоната на бойните действия, правят го открито, пренебрегвайки всички норми на международното право“. При това положение, смята Путин, трябва да се помогне на хората, които искат доброволно, без пари, да подкрепят жителите на Донбас.

По-рано от руското министерство на отбраната съобщиха, че силите на така наречената Донецка народна република са освободили град Волновахи и затягат обръча около Мариупол.

Говорителят на ведомството Игор Конашенков обвини украинските националисти, че не позволяват на мирното население да напусне града по създадените хуманитарни коридори. 

Снимка: Ройтерс

Източник: БНР

Related posts

Сезонният грип настъпва в Европа по-бъзро от очакваното

ЕК удължи с 6 месеца рамката за подпомагане на бизнеса заради COVID-19

Дани Тренчева

Откриха 32 малки питона, скрити между чорапи на ГКПП Капъкуле

admin

СЗО призова болниците в Украйна да не бъдат мишени

Дани Тренчева

Над 100 хиляди души са избягали от домовете си в Украйна

Дани Тренчева

Стартира 30-та българска експедиция на Антарктида

Дани Тренчева

Leave a Comment