18.04.2024
Свят

Путин: Нямаме лоши намерения към съседите, изпълняваме си задълженията

Руският президент Владимир Путин призова днес съседните държави да не ескалират напрежението, предаде Ройтерс. Това се случва на осмия ден от инвазията в Украйна.

„Нямаме лоши намерения към нашите съседи. Бих ги посъветвал да не ескалират ситуацията, да не въвеждат никакви ограничения. Ние изпълняваме нашите задължения и ще продължим да го правим“, каза руският президент в изявление, излъчено по телевизията.

„Не виждаме никаква необходимост от влошаване на отношенията ни“, обърна се Путин към руските съседи. Той увери, че ако се случи Русия да изостри напрежението, това „винаги е в отговор на някакви неприятелски действия срещу нея“.

Путин бе показан по руската телевизия, докато участваше чрез видеоконферентна връзка от резиденцията си край Москва в церемонията по издигането на флага на новия ферибот „Маршал Рокосовски“ в северната част на страната.

„Колкото и да ни е трудно, непременно ще продължим нашето развитие, ще укрепваме транспортната и логистичната инфраструктура в цялата страна“, каза още руският президент, цитиран от ТАСС. Той добави, че това ще става по-конкретно в района на Балтийско море, арктическите територии и Далечния изток.

„Задължително ще завършим изграждането на нови модерни фериботи за Сахалин и Курилските острови“, обеща Путин и увери, че руските предприятия и конструкторски бюра ще се справят с поставените задачи.

Той обърна внимание на символиката на това, че съвременни, високотехнологични руски кораби са кръстени на бележити руски командири, освободили не само родната си страна, но и целия свят, от нацизма (б. ред.: Константин Рокосовски е съветски маршал, участвал във Втората световна война). „За тези наистина смели хора, искрени патриоти, независимостта и суверенитетът на нашето отечество бяха над всичко. Те спасиха и защитиха нашата родна страна, показаха на бъдещите поколения, че човек трябва да бъде силен и винаги да върви напред“, подчерта Путин.

Източник: БТА

Снимка: БГНЕС

Related posts

Без тестване за ваксинираните пътници на влизане в Гърция

Дани Тренчева

Нидерландия: България трябва да приеме още закони и да започне да ги прилага

admin

Стачка блокира гръцките пристанища

Дани Тренчева

COVID лекарството на Pfizer налично в началото на 2022 г.

Дани Тренчева

Турски депутат разказа за ужаса след упостошителното земетресение

admin

Лавров: Ако стигнем до Трета световна война, тя ще е ядрена и разрушителна

Дани Тренчева

Leave a Comment