04.03.2024
112 Пулсът на Югозапада Сандански

Прокуратурата разследва побоя, извършен от 15-годишен младеж в Сандански

Прокуратурата в Благоевград разследва пореден побой, извършен от 15-годишен младеж. На брифинг от обвинението съобщиха, че срещу момчето се води разследване.

Предвиденото наказание е  „лишаване от свобода“ от една до пет години, но тъй като извършителят е непълнолетен, наказанието се редуцира до две години. Работата по случая е започнала на 5 август, когато е подадена жалба от пътърпевшия.

Извършителят не е задържан, с него се работи в Детската педагогическа стая.

Случаят е от 2 август, когато на пл. „България“ в Сандански е нападнат безпомощен човек.  По делото предстои провеждане на разпити на свидетели и назначаване на експертизи, допълниха от прокуратурата.

Това не е първото провинение на 15-годишния нападател, казаха още от държавното обвинение. През миналата година той има подобна криминалистична регистрация. Не е ясно обаче дали младежът от Сандански има участие и в други побои.

При последния случай, от 2 август, нападателят казал на приятелите си, че ще пребие седящ в центъра на града мъж и поискал да го снимат.

Жертвата не е провокирала с нищо нападението. Заснетият клип от случилото се пък е разпространен в социалните мрежи. На него се вижда как непълнолетният нападател се засилва от 5-6 метра, скача и удра с крак в главата седящия мъж, който пада на земята. По-късно му нанася още няколко удара.

Младежът не е тестван за алкохол и наркотици, казаха от прокуратурата, като уточниха, че психологическа експертиза ще търси причината за проявената агресия.

Related posts

Мъж от Сандански се нуждае от средства за операция на ставите, за да живее нормално

admin

Ето какво ще решава ОбС-Благоевград в петък

18-годишен преби майка си и баба си

admin

Черна статистика

admin

МЕТРО България и ФК „Пирин“ с дарения за украински граждани в Благоевград

Сигнали за бомба във всички училища във Варна

admin

Leave a Comment