09.02.2023
112 Пулсът на Югозапада Сандански

Прокуратурата разследва побоя, извършен от 15-годишен младеж в Сандански

Прокуратурата в Благоевград разследва пореден побой, извършен от 15-годишен младеж. На брифинг от обвинението съобщиха, че срещу момчето се води разследване.

Предвиденото наказание е  „лишаване от свобода“ от една до пет години, но тъй като извършителят е непълнолетен, наказанието се редуцира до две години. Работата по случая е започнала на 5 август, когато е подадена жалба от пътърпевшия.

Извършителят не е задържан, с него се работи в Детската педагогическа стая.

Случаят е от 2 август, когато на пл. „България“ в Сандански е нападнат безпомощен човек.  По делото предстои провеждане на разпити на свидетели и назначаване на експертизи, допълниха от прокуратурата.

Това не е първото провинение на 15-годишния нападател, казаха още от държавното обвинение. През миналата година той има подобна криминалистична регистрация. Не е ясно обаче дали младежът от Сандански има участие и в други побои.

При последния случай, от 2 август, нападателят казал на приятелите си, че ще пребие седящ в центъра на града мъж и поискал да го снимат.

Жертвата не е провокирала с нищо нападението. Заснетият клип от случилото се пък е разпространен в социалните мрежи. На него се вижда как непълнолетният нападател се засилва от 5-6 метра, скача и удра с крак в главата седящия мъж, който пада на земята. По-късно му нанася още няколко удара.

Младежът не е тестван за алкохол и наркотици, казаха от прокуратурата, като уточниха, че психологическа експертиза ще търси причината за проявената агресия.

Related posts

Лек автомобил горя в Сандански

Дани Тренчева

Убийство на млад мъж в София

Дани Тренчева

Край Благоевград се провежда полицейска операция, проверяват ТИР-ове и автобуси

Спешните медици излизат на национален протест на 19 октомври

admin

Четвъртокласниците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли с открит урок в Общинска администрация – Симитли

Към Община Благоевград: Всеки е невинен до доказване на противното

admin

Leave a Comment