26.05.2024
България

Прокуратурата проверява Бойко Рашков

Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, научи „Дневник“ от източници в съдебната система.

Искането е отправено в началото на седмицата. Какви са предметът на производството и неговият характер (досъдебно производство или предварителна проверка) не е все още известно. Софийската градска прокуратура може да разследва тежки престъпления, както и данъчни престъпления.

Пред „Дневник“ Рашков заяви, че не знае за какво става въпрос и не го интересува.

Административният ръководител на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова коментира пред „Дневник“, че по принцип делата не се образуват срещу конкретен човек и не знае за какво става дума. Тя насочи към пресцентъра на градската прокуратура, откъдето поискаха да им бъдат пратени писмени въпроси.

В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние в жълти медии. Реакции имаше и от депутати от ГЕРБ, които питаха как Рашков се е сдобил с конкретни имоти. Тогавашният финансов министър Асен Василев, който сега е лидер на „Продължаваме промяната“, заяви, че ако има сигнал за несъответствие между доходи и имотно състояние на вътрешния министър, проверка ще бъде направена. Няма официална информация дали има такъв сигнал.

Рашков е спряган неофициално за министър на вътрешните работи в редовен кабинет, но засега от
„Продължаваме промяната“ не са коментирали тази версия.

Източник: Дневник

Related posts

Официално: Кирил Петков задължи министрите да ходят на работа със зелен сертификат

Дани Тренчева

Тежко ПТП на пътя за Калотина взе жертва, ранени са служители на МВР

Дани Тренчева

От декември в България ще лекуваме Ковид-19 с хапче за 5 дни

Дани Тренчева

Христо Иванов: Ще трябва да сме търпеливи да дадем време за усилието за третия мандат

admin

Четирима задържани за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

admin

Откриха кокаин в заведение близо до училище във Варна

admin

Leave a Comment