25.04.2024
България

Прокуратурата проверява Бойко Рашков

Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, научи „Дневник“ от източници в съдебната система.

Искането е отправено в началото на седмицата. Какви са предметът на производството и неговият характер (досъдебно производство или предварителна проверка) не е все още известно. Софийската градска прокуратура може да разследва тежки престъпления, както и данъчни престъпления.

Пред „Дневник“ Рашков заяви, че не знае за какво става въпрос и не го интересува.

Административният ръководител на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова коментира пред „Дневник“, че по принцип делата не се образуват срещу конкретен човек и не знае за какво става дума. Тя насочи към пресцентъра на градската прокуратура, откъдето поискаха да им бъдат пратени писмени въпроси.

В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние в жълти медии. Реакции имаше и от депутати от ГЕРБ, които питаха как Рашков се е сдобил с конкретни имоти. Тогавашният финансов министър Асен Василев, който сега е лидер на „Продължаваме промяната“, заяви, че ако има сигнал за несъответствие между доходи и имотно състояние на вътрешния министър, проверка ще бъде направена. Няма официална информация дали има такъв сигнал.

Рашков е спряган неофициално за министър на вътрешните работи в редовен кабинет, но засега от
„Продължаваме промяната“ не са коментирали тази версия.

Източник: Дневник

Related posts

БЧК изпрати близо 33 тона хуманитарна помощ за Сирия

admin

Президентът обяви новия служебен кабинет, само един нов министър

admin

Съдът пусна бащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов под гаранция

admin

Разкриха домашна наркооранжерия в Самоков

admin

МЗ с важна информация за пристигащите в България

Дани Тренчева

Полиция открила трупа на Ангел Христов посред нощ в катафалка до гробищата

admin

Leave a Comment