28.11.2023
Темида

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Кристиан Николов, убил с колата си Милен Цветков

Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков, предава БТА.

Младата възраст, чистото съдебно минало и опитите да помогне на пострадалите са смекчаващи вината, изтъкна прокуратурата в съдебна зала. Софийският градски съд заседава по процеса, започнаха пледоариите по делото.

Прокуратурата смята, че по безспорен начин са доказани всички факти, събрани от разследващите. Обвинението е на мнение, че Кристиан Николов е извършил престъплението умишлено. Законът за движение по пътищата е бил нарушен, а случаят е особено тежък, посочи прокуратурата.

Катастрофата стана точно на 19 април 2020 година – Великден. Експертиза показа, че при инцидента Милен Цветков е получил разкъсване на аортата, несъвместимо с живота. От удара разкъсванията на аортата са били много силни. За няколко минути само външният ѝ слой се е запазил.

Това е и причината Цветков да успее да излезе от колата. След минути, според експертите, и външният слой на аортата се е разкъсал, и така в коремната кухина на журналиста нахлули около 30 мл кръв.

В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза установи 232 нанограма амфетамин на милилитър. Според заключението това означава, че младежът е взел от наркотика не повече от денонощие преди катастрофата или системно приема наркотици. Като вид този наркотик не се разтваря във вода, обясниха специалистите.

Николов обясни на предишно заседание по делото, че в нощта преди инцидента изпил напитка със странен вкус, след което е усетил странно чувство, устните му леко изтръпнали, като по-късно е почувствал сърцебиене, започнало е да му се вие свят и да му прилошава.

Това се е случило докато е разчиствал след празненство на младежи в дома му, сред които имало и непознати. Николов разказа, че същата вечер преди да си легне да спи е употребил специална паста и чай, за направата на които е използван медицински коноп.

Related posts

БОЕЦ осъди прокуратурата за изнасяне на клевети пред евродепутатите

Петър Петров

Заповедите за задържане на Борисов и Горанов влизат в съда

admin

Министър Йорданова даде на прокурор преустройството на новия следствен арест в Благоевград

Петър Петров

Погребалният агент-измамник остава в ареста заради риска от общественото недоволство

Условна присъда за 19 годишен, откраднал 42 хил. лева от местоработата си

admin

Окончателно: Задържането на Севделина Арнаудова е незаконно

admin

Leave a Comment