18.04.2024
България Политика

Прокуратурата не е информирана за действия по разследването „по неотложност“ спрямо политически лица

„Във връзка с многобройни запитвания от медиите и високия обществен интерес, Прокуратурата на Република България уточнява, че към 09.00 часа на 18.03.2022 г. все още не е информирана за извършване на действия по разследвания „по неотложност“ спрямо политически лица.“, заявяват от прокуратурата след вчерашните арести на Борисов и други политически лица от ГЕРБ.

„С оглед разпространено до медиите от пресцентъра на МВР съобщение в 21.12 часа на 17.03.2022 г., че „в ход е мащабна операция във връзка с 120 случая на Европейската прокуратура в България“, съгласно Регламент (ЕС) 2017/1939 на Съвета на ЕС от 12.10.2017 г., компетентна да разследва би следвало да е Европейската прокуратура.“

„В случай че разпространената от МВР информация отговаря на истината, следва да отправяте своите въпроси към представители на Европейската прокуратура.“, пишат още от държавното обвинение.

„Съгласно българското законодателство, при извършване на действия по разследване „по неотложност“, протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение. В случай че това бъде извършено, обществеността ще бъде информирана.“, допълват от прокуратурата.

Related posts

Бойко Борисов е задържан

Нови промени в кабинета и ключови постове в държавата

admin

Румен Радев: България се нуждае от стабилно редовно правителство и работещ парламент с дългосрочен хоризонт

admin

Дневен хороскоп за 13 януари 2022

Дани Тренчева

С единодушие депутатите създадоха временна комисия за меморандума с Gemcorp

admin

Новият подвариант на Омикрон вече е у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment