24.04.2024
България Политика

Кирил Петков: Текат проверки от европрокуратурата, но къде е българската?

Премиерът Кирил Петков потвърди, че е дал показания по разследването, заради което е бил задържан снощи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и подчерта, че то е свързано с действия на Европейската прокуратура.

Чрез страницата във Фейсбук правителството Петков повтори, че действията на МВР показват, че никой не е над закона в България.

„В момента текат проверки от европрокуратурата, но къде е българската прокуратура и дали най накрая ще застане на страната на българския народ? Ще видим в следващите дни“, заяви премиерът и добави, че никой не трябва да се страхува от истината.

„Моята роля е да дам пълна свобода на всички органи, да действат съгласно законовите им правомощия. Никой не трябва да изпитва страх от истината. Само без страх от недосегаемите България наистина може да се промени“, допълни Петков.

Адвокат Менко Менков, който защитава Борисов, коментира, че той е бил задържан за изнудване, а сигналът е на сдружението БОЕЦ и е свързан със снимките с пачки евро и златни кюлчета, както и с твърдения на укриващия се в Дубай Васил Божков, че е бил изнудван да плаща подкупи на Борисов, предава ЛЕКС. Според адвокат Менков случаят няма отношение към Европейската прокуратура.

 

Related posts

Надежда Йорданова и Лаура Кьовеши не са обсъждали оставката на главния прокурор Иван Гешев

admin

House Republicans Mount a Long-Shot Bid to Impeach Rod Rosenstein

admin

Синоптиците предупреждават за опасно време в Благоевград днес

Дневен хороскоп за 10 декември 2021

Дани Тренчева

ПСС: Лоши са условията за туризъм в планините днес

admin

От четвъртък: Всички дейности на закрито – само срещу „зелен“ сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment