26.04.2024
Политика

„Продължаваме Промяната“ определи искането на оставката на председателя на парламента Никола Минчев като атака на мафията

Мафията си поиска държавата. Мафията безцеремонно иска да удари върха на парламентарната ни република – Народното събрание. Това заяви Андрей Гюров, председател на парламентарната група (ПГ) „Продължаваме Промяната“ (ПП) по време на разискванията на проекторешението за предсрочно прекратяване на мандата на председателя на 47-ото Народно събрание – Никола Минчев.

Броени дни, след като пресякохме престъпните схеми на „Капитан Андреево“, след като спряхме транзита на парите от магистралите към чекмеджетата, дадохме да се разбере, че антикорупционната комисия ще заработи и то начело с човек, който не трепери от задкулисието, мафията прави днешния решителен ход за дестабилизиране на държавата, каза Гюров.

Колкото и панически парламентарни хватки да са пуснати в ход, едно е ясно – става дума за пари. Това е показна атака срещу председателя на парламента, човека на един от най-високите постове в държавата, добави Гюров.
За всички тук е ясно, че най-младият председател е брилянтен юрист, който води тази институция с чест, а не с процедури и хватки. Той неведнъж е доказал, че е пазител на политическия морал, всички вие, от всички групи в кулоарите сте признавали, че цените високо Никола Минчев. Макар да нямаше предходен опит, той бързо се превърна в един от най-успешните председатели, които Народното събрание е имало, каза Гюров.

Вие отлично знаете, че нямате никакви доводи срещу този изключителен млад човек. Целта е ясна – търси се сплашване, заяви още той.

Истината е, че мишената бе сложена върху Никола Минчев още преди вчерашното заседание, добави Гюров. Шоуто на мафията щеше да продължи, каквото и да беше направил Никола Минчев. Всички знаете, че македонският сценарий е фалшив. Вчера стана ясно за слепците, че няма никакви тайни договорки и поети обещания. Всички упреци в тази посока са измислица на човека от диванчето, който искаше да продаде националния интерес, срещу договорка за отпадане на визите за българите за САЩ, посочи той.

Гласуването за оставката на председателя на парламента е тест. Днес мафията ще си преброи гласовете в залата. Все още има време да застанете от правилната страна на историята. Моментът за държавата ни е критичен и това не е куха фраза – пенсионери, майки, бизнес, земеделци, всеки българин, който плаща сметки, очаква от нас да гласуваме бюджета и да бъдем техни съюзници, а не съюзници на престъпните схеми и мръсните пари. Това е истинският разговор, който трябва да водим, категоричен бе председателят на ПГ ПП.

Обръщам се към всички достойни хора в тази зала. Не бъдете мълчаливи свидетели на това поръчково разчистване на сметки, апелира той.

Заместник-председателят на ПГ ДПС Йордан Цонев заяви в процедура по начина на водене към председателстващия заседанието Кристиан Вигенин, че в изказването си от ПП са отправили обидни квалификации към 120 души, което по думите му е обида към хората, които са ги избрали. Аз не си представям да нарека, който и да било в тази зала мафия, каза Цонев. По думите му това е позор за българския парламент. Това, че се иска оставка, това че вървят политически процеси, които са описани от Конституцията, не ни дава основание от тази трибуна да говорим неща, които петнят българския парламент, посочи той.

Председателят на ПГ ДПС Мустафа Карадайъ също настоя да бъде съхранено достойнството на Народното събрание. България ще я има и след нас, каза той. Институциите на България трябва да ги съхраним, г-н председател. Не допускайте народните представители и политиците в България да бъдат наричани мафия от хора, които правят автооценка, каза той.

Related posts

Швеция с премиер само за няколко часа

Дани Тренчева

Депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала по време на президентското слово

Дани Тренчева

Борисов: И по телефона не съм говорил с Радев. Той е най-големият ми опонент. ПП са аматьори

admin

Премиерът: Първи приоритет ни е енергийната криза

Дани Тренчева

Сандов за Трифонов: Депутатите на ИТН не можеше да стоят да гледат как руши правителството и да го следват сляпо

admin

Депутати от „Възраждане“, „Има такъв народ“ и ДПС заявиха подкрепа за вота на недоверие към правителството

Leave a Comment