28.03.2024
България

Прогноза за времето 2 март 2022

Днес облачността над страната ще се задържи значителна. Ще има превалявания от сняг, главно в Североизточна България и Предбалкана. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Южна България в нощните часове и преди обяд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и през деня ще бъде до умерен. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 6° и минус 1°, а максималните между 3° и 8°, на места в североизточните райони малко по-ниски. В София минимална температура минус 6°, максимална около 3°. Това съобщи дежурният синоптик на НИМХ.   

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за март.

Над планините ще има значителна облачност и на много места ще превали сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 0°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, по северното крайбрежие с превалявания от слаб сняг. След обяд вече ще бъде без валеж, а по-късно през деня и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Related posts

Ивайло Мирчев: Не искаме да натрием носа на Доган в Росенец, а да има справедливост

2 181 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през изминалото денонощие

Дани Тренчева

Семейството на изчезналия Емил дава 100 000 лева за откриването му

admin

Спецоперация в четири области на страната

admin

Проф. Кунчев: Локдаунът трябва да бъде въведен веднага

Дани Тренчева

Парламентът ще избира 15 постоянни комисии

Дани Тренчева

Leave a Comment