23.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Приемат заявления за трето класиране в гимназиите в Пиринско

От днес започна приема на заявления за участие в трети етап на класиране за попълване на свободните места за гимназисти на територията на Пиринско. От РУО обявиха 447 незаети места в областта. Съгласно разпоредбите на чл. 68, ал. 1 и ал. 2 на Наредба № 10/01. 09. 2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование, в третия етап на класиране могат да участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием, както и такива, които не са кандидатствали до момента, т. е. в електронната платформа имат статус „незаписан“.

Днес и утре се подава заявление за участие в трети етап на класиране. В заявлението могат да се подредят желанията само за паралелки, за които има обявени свободни места за трети етап на класиране. Заявлението може да се подаде в училище-гнездо или през личния профил на ученика. При изтегляне на документи мястото на ученика не се запазва, като мястото се обявява за свободно за четвърти етап на класиране.

Обявяването на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране в съответствие със заповед на министъра на образованието и науката – до 31 юли 2023 г.

Related posts

Без новогодишна заря, но с празничен концерт с гости Десита и Иван Дяков, в Симитли посрещаме 2022 година

Дани Тренчева

Фотоизложба и концерт – част от програмата в третия ден на Националния студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“ – град Симитли отбелязва своя празник

Дани Тренчева

Служебни министри влязоха в инициативния комитет на партията на Стефан Янев

admin

Венеса Ханджийска от Полена е новият национален шампион на 200 м. бягане, след оспорвано състезание за юноши и девойки в София

Дани Тренчева

Стартира разяснителна кампания във връзка с машинното гласуване в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment