14.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

През февруари започват кандидатстудентските изпити в ЮЗУ „Неофит Рилски“

На 7 февруари 2022 г. започва приемът на документи за явяване на конкурсни изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тази година кандидатстудентските изпити ще се провеждат онлайн.

Желаещите да се обучават в ЮЗУ „Неофит Рилски“ могат да се явят на изпити по български език, история на България, география на България, биология, математика, английски език, химия, практически изпити по спорт, физическа подготовка, изобразително изкуство, музика, филмови и телевизионни изкуства, хореография и актьорско майсторство.

Конкурсните онлайн изпити ще се провеждат от 18 февруари до 10 юни 2022 г. всеки работен петък и от 13 юни до 5 юли 2022 г. всеки делничен ден. Кандидат-студентите ще имат възможност да се явят на практически изпити на място в университета през месеците март, април и юни, съгласно обявения график. Заявленията за явяване на изпит се подават в електронната система https://ksk.swu.bg/WebClient/.

Желаещите да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“ могат да кандидатстват чрез конкурсни изпити, организирани и оценени от изпитни комисии на Университета; с резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност и професионални направления, положени след 2008 г. вкл.; с оценки от конкурсни изпити, положени през 2022 г. в други акредитирани висши училища на Република България (удостоверени със служебна бележка) и с резултати от олимпиади, национални и регионални състезания, международни и републикански, образователно-научни, художествено-творчески и спортни прояви.

Подробна информация за предлаганите специалности, необходимите документи и сроковете за кандидатстване е публикувана на университетския сайт www.swu.bg.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Хлябът в Сандански поскъпна с 20%

Ясни са вече контролите на „Септември“ (Симитли) през зимните месеци на 2022 година

Дани Тренчева

Избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването ще могат да гласуват в две секции на територията на град Симитли

admin

Ремонт на пътя Благоевград – Кулата, движението се осъществява в една лента

Дани Тренчева

Почистиха тунелите „Железница“ и „Кресна“ на Е-79

admin

Момче на 14 години е с прободна рана в корема след купон Благоевград

Leave a Comment