26.06.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

През февруари започват кандидатстудентските изпити в ЮЗУ „Неофит Рилски“

На 7 февруари 2022 г. започва приемът на документи за явяване на конкурсни изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тази година кандидатстудентските изпити ще се провеждат онлайн.

Желаещите да се обучават в ЮЗУ „Неофит Рилски“ могат да се явят на изпити по български език, история на България, география на България, биология, математика, английски език, химия, практически изпити по спорт, физическа подготовка, изобразително изкуство, музика, филмови и телевизионни изкуства, хореография и актьорско майсторство.

Конкурсните онлайн изпити ще се провеждат от 18 февруари до 10 юни 2022 г. всеки работен петък и от 13 юни до 5 юли 2022 г. всеки делничен ден. Кандидат-студентите ще имат възможност да се явят на практически изпити на място в университета през месеците март, април и юни, съгласно обявения график. Заявленията за явяване на изпит се подават в електронната система https://ksk.swu.bg/WebClient/.

Желаещите да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“ могат да кандидатстват чрез конкурсни изпити, организирани и оценени от изпитни комисии на Университета; с резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност и професионални направления, положени след 2008 г. вкл.; с оценки от конкурсни изпити, положени през 2022 г. в други акредитирани висши училища на Република България (удостоверени със служебна бележка) и с резултати от олимпиади, национални и регионални състезания, международни и републикански, образователно-научни, художествено-творчески и спортни прояви.

Подробна информация за предлаганите специалности, необходимите документи и сроковете за кандидатстване е публикувана на университетския сайт www.swu.bg.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Министерски съвет отпусна средства за учебни заведения в Гоце Делчев и община Гърмен

Дани Тренчева

Ясни са вече контролите на „Септември“ (Симитли) през зимните месеци на 2022 година

Дани Тренчева

Мокри и на места хлъзгави пътища в област Благоевград

Дани Тренчева

Огнище на африканска чума по свинете е установено в Благоевградско

Дани Тренчева

Симитли отбелязва 109-ата годишнина от избухването на Балканската война и освобождението Пиринска Македония

Дани Тренчева

Какви са щетите в Благоевградска област след наводненията

Дани Тренчева

Leave a Comment