21.02.2024
Без категория България

През този месец изтичат 34 512 безплатни е-винетки

През този месец изтичат 34 512 от издадените през 2022 г. безплатни е-винетки, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). От началото на годината до 1 февруари са предоставени 72 309 безплатни е-винетки на хора с увреждания. Те са на стойност близо 6,3 млн. лв. и са за сметка на бюджета на  АПИ.

Право на безплатна е-винетка имат лица с 50 на сто и над 50 на сто намалена работоспособност, както и семействата, които отглеждат деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст или до завършване на средно образование, но не по-големи от 20-годишна възраст.

Заявленията за подновяването на безплатните винетки се подават в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес – лично, с писмо или по електронен път с електронен подпис. Социалните служби обработват документите в 7-дневен срок. Агенцията за социално подпомагане (АСП) изпраща всекидневно обработените заявки на Агенция „Пътна инфраструктура“, която издава е-винетката в рамките на следващия работен ден.

Общият брой на безплатните винетки, които са отпуснати чрез Агенцията за социално подпомагане на хора с намалена работоспособност през 2022 г., е 222 341.

Проверка на валидността на безплатна е-винетка може да бъде направена на интернет страницата на АПИ и на адрес: www.bgtoll.bghttps://check.bgtoll.bg.

Максимум три ще са наказанията за пътуване без електронна винетка в рамките на една календарна година, реши преди дни парламентът. Според приетите текстове водач, който управлява пътно превозно средство по път, включен в обхвата на платената пътна мрежа, за което е дължима, но не е заплатена такса, се наказва с глоба в размер 300 лв.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Заради неспазена карантина: Затвор и 10 000 лв. глоба за мъж от Пловдивско

Дани Тренчева

Ето кога дават 70-те лева за Великден към пенсиите

Росен Плевнелиев и Соломон Паси на среща с ДПС

admin

Църкава тачи паметта на Светите безсребърници и чудотворци Кир и Иоан и на Света мъченица Атанасия и трите й дъщери

Дани Тренчева

Транспортният министър поиска допълнително наблюдение на жп инфраструктурата

Дани Тренчева

Валежи и гръмотевици се очакват в близките часове

admin

Leave a Comment