09.12.2022
Пулсът на Югозапада

Предупредиха за опасност от лавини в Пирин

Между 15 и 20 см нова снежна покривка има в Пирин, а във Витоша дълбочината на снега след последния валеж се е увеличила с 10-15 см.

Условията остават подходящи за ски. Специалисти обаче предупреждават за лавинна опасност в алпийския пояс на Пиринпредава NOVA.

Най-рискови са наклоните над 35 градуса, пишат от “Avalanche Bulgaria”. В четвъртък ще бъде предимно облачно. На места, главно в Централна и Източна България, ще има слаби валежи, предимно от дъжд, но на отделни места в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, сочи прогнозата за времето.

Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1° и 4°, максималните – между 5° и 10°. Още през нощта срещу петък облачността над по-голямата част от страната, с изключение на крайните източни райони, ще се разкъса и ще намалее до изясняване.

В западната половина от страната и по поречието на Дунав рано сутринта ще има мъгли. В петък ще бъде предимно слънчево. Ще бъде тихо или със слаб югоизточен вятър. Сутрешните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски, дневните слабо ще се повишат. 

Related posts

Училището в Крупник с шарено предизвикателство за Международния ден на хората със синдром на Даун

admin

Заради наложените противоепидемични мерки от МЗ, Община Благоевград припомня, че електронните услуги в сайта на администрацията са на разположение за жителите на града

Дани Тренчева

Спасяването на Богоявленския кръст в село Полена ще се извърши зад сградата на бившото училище

Дани Тренчева

Стартира разяснителна кампания във връзка с машинното гласуване в Благоевград

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов ориса „Бебе 2022” на Симитли – Людмил

Дани Тренчева

Към Община Благоевград: Всеки е невинен до доказване на противното

admin

Leave a Comment