29.05.2024
Пулсът на Югозапада

Предупредиха за опасност от лавини в Пирин

Между 15 и 20 см нова снежна покривка има в Пирин, а във Витоша дълбочината на снега след последния валеж се е увеличила с 10-15 см.

Условията остават подходящи за ски. Специалисти обаче предупреждават за лавинна опасност в алпийския пояс на Пиринпредава NOVA.

Най-рискови са наклоните над 35 градуса, пишат от “Avalanche Bulgaria”. В четвъртък ще бъде предимно облачно. На места, главно в Централна и Източна България, ще има слаби валежи, предимно от дъжд, но на отделни места в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, сочи прогнозата за времето.

Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1° и 4°, максималните – между 5° и 10°. Още през нощта срещу петък облачността над по-голямата част от страната, с изключение на крайните източни райони, ще се разкъса и ще намалее до изясняване.

В западната половина от страната и по поречието на Дунав рано сутринта ще има мъгли. В петък ще бъде предимно слънчево. Ще бъде тихо или със слаб югоизточен вятър. Сутрешните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски, дневните слабо ще се повишат. 

Related posts

С 10 млн.лева ще бъде рехабилитиран пътя Банско-хижа Вихрен

admin

Започна мащабна кампания за кастрация на безстопанствени кучета в Благоевград

Дани Тренчева

Мече се роди в зоопарка в Благоевград

admin

Тежка катастрофа край Разлог, има пострадали

Дани Тренчева

Митрополит Серафим откри традиционен коледен базар в Благоевград

admin

Европарламентът ще разследва нехуманното отношение към кучетата в Благоевград

admin

Leave a Comment