09.02.2023
България Култура и изкуство

Почитаме паметта на Свети пророк Захария

На 8 февруари почитаме паметта на Свети пророк Захария. Той е единадесети от малките пророци.

Свети пророк Захария  предсказал, че един ден тържествено в Йерусалим ще влезе Синът Божий Иисус Христос. После ще бъде  предаден  за 13 сребърника. Ще бъде разпънат на Кръста, а апостолите ще се разбягат  по време на Христовите страдания.

Свети пророк Захария се нарича още Сърповидец, защото получил видение – един слизащ от небето сърп, който покосява неправедните люде.

Пророкът починал в последните години от царуването на персийския цар Дарий Хистасп, около 520 г. преди Христа.

Захарий се чества още и на 24 март и 5 септември.

Какво означава името Захари?

Името е с древно еврейски произход и означава „Божия памет“. Популярно е не само в България, но и в Русия, Грузия и Армения.

Той е уравновесена, здраво стъпила на земята личност. Отговорен и трудолюбив. Семейството за него е приоритет и винаги може да разчита на неговата подкрепа. Захари е домошар, тъй като по природа е плах и стеснителен и не се чувства комфортно в шумни компании. Добър приятел е, готов е да прави саможертви за близките си.

В любовта обаче е влюбчив и всеотдаен. Когато Захари обича, той е склонен да пренебрегне своите интереси. Що се отнася до брак, той се жени на млади години. Привързан е към съпругата и децата си и не изневерява. Ще е щастлив с жена, която носи името Анна, Валентина, Вера, Елисавета, Едит, Ева, Ирина, Надежда, Наталия, Олга. Бракът му с Александра, Светла на, Ина, Дария може да му донесе проблеми.

Празнуват Захари, Захарин, Зашо, Зарин, Зарко, Заро, Захарина, Зара, Заша.

Related posts

Хороскоп за 21 декември

admin

МВР изпрати генератори на РСМ

admin

Прогноза за времето 17 януари 2022

Дани Тренчева

Ивайло Мирчев: Част от сивата олигархия е против влизането на България в еврозоната

20 млн. лв. от бюджета на ВСС ще бъдат дадени на БАН

Дани Тренчева

„Има такъв народ“ заигра в отбора на ГЕРБ и ДПС

Leave a Comment