18.01.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Постепенно обстановката в община Симитли, след обилните валежи от дъжд, се нормализира

Постепенно обстановката в община Симитли, след обилните валежи от дъжд през последните няколко дни, се нормализира. От страна на Общинска администрация – Симитли са предприети всички необходими действия за овладяване на ситуацията и оказване на съдействие на всички кметства, пострадали сериозно от валежите.

Извършени са теренни обходи из цялата община, за да се установи какви са проблемите, възникнали вследствие на поройните дъждове, както и за да се предприемат спешни укрепителни и възстановителни дейности там, където се налага.

Проверките на терен установиха, че дъждовете са нанесли сериозни материални щети в много от населените места. Засегнати са пътища, водопроводи, къщи на хора, земеделски земи, както и селскостопански постройки.

В дните, в които валяха обилни дъждове, на територията на община Симитли са проведени десетки акции по евакуиране на хора, защото най-важното е да бъдат спасени човешките животи. За щастие няма пострадали или загинали хора.

От 18.00 часа на 11 декември (събота) в община Симитли е въведено бедствено положение, а от вчера със заповед на кмета е спряно преминаването по пътя Полена – Сушица.

В спешен порядък предстои да бъдат подготвени проекти до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, от която ще бъде поискано съдействие за отстраняване на щетите.

Related posts

БЧК започва раздаването на хранителни продукти в Благоевград

Дани Тренчева

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи св. Литургия в храм „Св. Георги Победоносец“ в село Черниче на 19 декември

Дани Тренчева

Секретарят на Община Благоевград проведе консултации с политически партии и коалиции за изборите на 14 ноември

Дани Тренчева

Факултетът по педагогика на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза 45-годишнината от основаването си с международна научна конференция

Дани Тренчева

Започна голямото теглене в Операция „Коледно писмо“ на Детска градина „Радост“

Дани Тренчева

Адвокат Албина Анева – водач на листата „Изправи се БГ!Ние идваме“ в 1 МИР – Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment