25.05.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Постепенно обстановката в община Симитли, след обилните валежи от дъжд, се нормализира

Постепенно обстановката в община Симитли, след обилните валежи от дъжд през последните няколко дни, се нормализира. От страна на Общинска администрация – Симитли са предприети всички необходими действия за овладяване на ситуацията и оказване на съдействие на всички кметства, пострадали сериозно от валежите.

Извършени са теренни обходи из цялата община, за да се установи какви са проблемите, възникнали вследствие на поройните дъждове, както и за да се предприемат спешни укрепителни и възстановителни дейности там, където се налага.

Проверките на терен установиха, че дъждовете са нанесли сериозни материални щети в много от населените места. Засегнати са пътища, водопроводи, къщи на хора, земеделски земи, както и селскостопански постройки.

В дните, в които валяха обилни дъждове, на територията на община Симитли са проведени десетки акции по евакуиране на хора, защото най-важното е да бъдат спасени човешките животи. За щастие няма пострадали или загинали хора.

От 18.00 часа на 11 декември (събота) в община Симитли е въведено бедствено положение, а от вчера със заповед на кмета е спряно преминаването по пътя Полена – Сушица.

В спешен порядък предстои да бъдат подготвени проекти до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, от която ще бъде поискано съдействие за отстраняване на щетите.

Related posts

Община Благоевград губи още 0,5 млн. лв. по проект, реализиран от екипа „Камбитов”

admin

Американският университет въвежда зелен сертификат за обучение

Дани Тренчева

МРРБ удължи с 2 години срока за откриване на участък от АМ“Струма“-Благоевград-Крупник

НАП запечатва дискотеката на Любомир Палаханов

Дани Тренчева

Aкция антидрога в Благоевградско

admin

Потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип в село Брежани с нова интересна инициатива – изработват мартеници

Дани Тренчева

Leave a Comment